6-12 mjeseciBezbrižan odmor s bebom

Planirate uskoro na prvo putovanje sa vašom bebom i brine vas hoće li sve proći u najboljem redu? Za vas smo pripremili par savjeta, nakon kojih ćete se lakše odlučiti za tu avanturu!
2 godine prije

Ako spadate u grupu roditelja koja se pita ili dvoumi kako će ispasti prvo ljetovanje s njihovom bebom i ima li uopće smisla upuštati se u tu avanturu, razmislite još jednom! Uz dobru organizaciju, to može biti odlično provedeno vrijeme s vašom obitelji, koje više nikada nećete moći vratiti. Uostalom, prije ili kasnije morat ćete se suočiti s prvim ljetovanjem s vašim mališanom.

 

Najvažnije u ručnoj prtljazi:

  • Torba s pelenama
  • Vlažne maramice, papirnate maramice
  • Plastične vrećice – sa zatvaračem
  • Podbradak
  • Duda varalica
  • Rezervna robica za presvući
  • Dekica ili nešto za prebaciti u slučaju hladnoće
  • Ako dijete jede na bočicu, ponesite adaptirano mlijeko i prokuhanu vodu u termosici

Planiranje putovanja

Planiranje putovanja najvažniji je dio. Na putovanje s bebom najbolje je ići, ako je ikako moguće, vlastitim prijevozom. Iako neke bebe znaju biti mirne, pa čak i prespavati većinu puta, druge su zahtjevnije te će ih trebati umirivati, presvlačiti, nahraniti, prošetati i sl. Čak i sam plač bebe može biti uznemirujuć, stoga za svaki slučaj pomno isplanirajte rutu kojom vozite do vašeg odredišta uzimajući u obzir sve eventualne potrebe vašeg mališana.

 

Odgovarajuća oprema

Provjerite postoji li u hotelu ili smještaju koji ste odabrali  prikladan ležaj za bebu. Ako ne, morat ćete uzeti putni krevetić. Također, ponesite  pokrivače za vašu bebu.

 

Zaštita od sunca

Ako pretpostavimo da idete na ljetni odmor i s obzirom na to da ćete zbog vaše bebe morati češće stajati, nego inače, pružite joj dovoljno zaštite od sunca kad je izvan auta. Dječju glavu zaštitite platnenim šeširićem koji zasjenjuje nos, čelo, uši i vrat, a na lice nanesite zaštitnu kremu visokog faktora. Osim lica namažite i ostale dijelove tijela koji su izloženi suncu. Vodite računa i o bebinim nožicama koja mogu biti vrlo osjetljiva, stoga bebi na svakom izlasku na sunce obucite pamučne čarapice i sandalice.

Glad i žeđ na putovanju

Kad ste isplanirali veći dio putovanja i prtljagu, sljedeće o čemu bi trebali voditi računa kad i koliko puta otprilike bi vaša beba mogla tražiti papicu.

Ako beba još doji, dobro se odmorite prije puta i pijte puno tekućine. Dojite vašu bebu gdje god se osjećate opušteno. Ako beba jede na bočicu, potrebno je ponijeti onoliko bočica koliko je bebi potrebno obroka za vrijeme putovanja. U svaku bočicu pripremite potrebnu količinu hrane te je spremite u putni hladnjak.

 

Nadamo se da smo vam bar malo olakšali realizaciju putovanja, na vama je samo da se opustite i uživate u prvom zajedničkom putovanju s bebom.

 

 

 

 

 

 

Mateja

Leave a Reply