Bebe

Beba ima tamne podočnjake? Trebate li se zabrinuti?

Beba ima tamne podočnjake? Trebate li se zabrinuti? Bebe.hr portal

Brojni su razlozi za zbog kojih beba ima tamne podočnjake i gotovo svi su normalni.

Koža ispod očiju je tanja nego na ostatku lica i neki ljudi s tamnijim tonovima kože imaju tamniju pigmentaciju. Tamne podočnjake ispod očiju često uzrokuju vene oko očiju koje postaju sve veće i tamnije ako je nos začepljen. Djeca često imaju začepljen nos ako imaju prehladu ili alergije. Što može utjecati da beba ima tamne podočnjake.

Također provjerite ako dojite i vašu prehranu.

Pogotovo ako i vi imate tamne podočnjake. Nedostaci određenih vitamina, kao što su vitamin B12, E, K i D, uzrokuju podočnjake. Neka djeca koja su posebno osjetljiva mogu imati alergijsku reakciju na majčinu hranu ako se doje, ali to se obično pokazuje kao osip ili krv u stolici.

 

Beba ima tamne podočnjake

 

Također uobičajeno je da umorna beba protrlja oči, zbog čega osjetljiva koža podočnjaka pocrveni. Mnogi roditelji krive alergije za podočnjake, međutim sezonske alergije općenito se ne pojavljuju kod djece mlađe od 1 godine. Bebe obično moraju biti izložene alergenima iz okoliša jednu ili dvije sezone prije nego što dobiju peludnu groznicu.

Ako vaše dijete ima tamne krugove ispod očiju, omogućite mu mirniji san i pijenje puno vode.

Iako su izuzetno rijetki, tamni kolutovi oko očiju mogu biti uzrokovani tumorom. Ako je koža ispod djetetovih očiju jako tamna, pitajte svog liječnika o tome.

POVEZANO: Znakovi na koje treba obratiti pažnju kada je u pitanju govor bebe!