0-6 mjeseci Bebe

Sve što trebate znati o velikoj kupnji nakon poroda

Sve što trebate znati o velikoj kupnji nakon poroda Bebe.hr portal

Prošla su vremena kada ste odjeću za najmlađe morali kupovati u specijaliziranim trgovinama za novorođenčad. Sada skoro svaki brend ima odjel za najmlađe. Kupovinu osnovnih komada za novorođenče možete obaviti i prije odlaska u rodilište. Univerzalne boje bodija i čarapica odgovarat će i ako ne znate unaprijed da li stiže djevojčica ili dječak. Nakon rođenja, osim ako nemate nekog da vam čuva bebu, kupovina će morati biti brza i efikasna. Strpljenje vaše bebe, a samim time i vas, neće preživjeti dugačak odlazak u kupnju. I dok ste okruženi preslatkom robicom za najmlađe bit će teško odlučiti što vam zaista treba, a što je potpuno nepotrebno.

 width=

Savjeti za lakšu i učinkovitiju kupnju

1. Obratite pažnju na veličinu odjeće

Kupite sve za jedan broj veće. Kako bebe rastu iznimno brzo, to će vam pomoći da uštedite koju kunu. Posebnu pažnju na veličinu obratite prilikom kupovine jakne koja mora biti broj veća jer se odijevaju preko sve druge odjeće. Ako vašoj bebici smetaju predugi rukavi uvijek ih možete podvinuti.

Veličine za bebe obično su brojevi između 50 i 92, i biraju se prema mjesecima starosti, ali ako ne znate točno te podatke s brojem 74 nećete pogriješiti ako se radi o nedavno rođenoj bebi, jer to je skoro pa univerzalni broj, koji se može vrlo brzo odjenuti, a nositi dosta dugo. 80 i 86 su brojevi do kojih bebe brzo stižu i nose ih već s 9 mjeseci pa sve do skoro dvije godine.

 

Tablica dobi i odgovarajuća veličina odjeće

Dob      Veličina odjeće

0-1       50

1-2       56

2-4       62

4-6       68

6-9       74

9-12     80

12-18   86

18-24   92

 width=

2. Beba sa stilom

Vjerovali ili ne, postoji nekoliko vrijednih pravila stila za bebe. Izbor prave boje može biti ključan. Bebe većinom imaju svijetlu put pa stoga izbjegavajte žute boje, bež i tamne boje. Budući da beba i nema neki vrat, bilo kakav ovratnik također ne dolazi u obzir. Puf-rukavi možda izgledaju jako slatko, ali ne na uskim ramenima bebe, kada prekriju gotovo cijelo bebino lice. Majice s kapuljačom vrlo su popularne i lijepo izgledaju ali najčešće smetaju kad je beba u ležećem položaju. Kod odjeće za novorođenčad najčešće je pravila da ono što je roditeljima privlačno i lijepo potpuno je nepraktično i neudobno za njihovog mališana. Pri izboru odjevnih komada razmišljajte o praktičnosti i udobnosti te posebnu pažnju posvetite materijalu koji mora biti priroda i omogućiti pranje na visokim temperaturama.

 

3. Dizajnerski komadi za bebe

Želite li kupiti skuplji, dizajnerski komad odjeće za bebu birajte veličine iznad broja 74 kako bi mogao poslužiti duže vremena. Dijete začas preraste odjeću, a većinu vremena prekriveno je pokrivačem ili dekicom, tako da još jednom razmislite o kupnji skupe odjeće koju ionako nitko neće vidjeti.

Što god odabrali za svoje najmlađe i kojim se pravilom vodili zapamtite udobnost je na prvom mjestu. Svoj smisao za modu možda će te morati staviti na stranu dok vaša bebica malo ne poraste.