Kada prijeći s bočice na šalice?

21/11/2022

Taman kada su bebe svladale bočice, dolazi vrijeme kada se pitamo kada je vrijeme za prelazak s bočice na šalice?

Prije nego krenu na šalice bebe počnu same držati svoje bočice već sa oko 6 mjeseci, ali može i kasnije do 10 mjeseci. Naravno ne mora se svaka beba uklapati uredno u okvire norme. S obzirom da se svaka beba razvija na različitoj vremenskoj liniji, tako da nema jednog odgovora na pitanje kada bi se bebe trebale same hraniti.

 

 

Vaša beba može čak odlučiti da uopće ne drži bočicu. Moguće je da je zadovoljna time što je dopustila njezinim skrbnicima da je hrane ili da nije imala priliku isprobati!

 

A kada prijeći s bočice na šalice?

Dobra je praksa potpuno izbaciti bočice negdje između prve i druge godine života bebe. Svoju bebu možete početi pripremati za promjenu uvođenjem čašice za gutljaj kad ona napuni oko 6 mjeseci.

Ako Vaša beba već može držati bočicu, mogla bi s lakoćom prihvatiti promjenu. No, trebat će joj dodatna koordinacija da se nosi s otvorenom šalicom. Djeca općenito mogu koristiti čaše kad napune 12 mjeseci, uz malo prolijevanja naravno, ali vježba čini čuda.

 

s bočice na šalice

 

Prebacivanje s omiljenih bočica može biti teško za djecu, ali odvikavanje od njih pomaže u održavanju zdravih zuba. Kao i prelasku djece na prehranu primjerenu njihovoj dobi.

Vaša beba brzo raste, bez obzira na to posegne li za bočicom sa 6 mjeseci ili čeka da uvede čašica za gutljaj da sama pokuša piti. Uživajte u kvalitetnom vremenu koje vam oboma daje hranjenje na bočicu ali se i divite svakoj novoj vještini svoje bebe!

POVEZANO: 4 rješenja za najčešće probleme spavanja beba

Kristina

bebe_logo-white

Dobro došli na portal posvećen svim budućim i sadašnjim majkama, ponosnim očevima i svima onima koji su uključeni u odgoj djece i beba. Ovdje ćete pronaći odgovore na sva pitanja o trudnoći, majčinstvu i odrastanju, najnovije stručne savjete i korisne informacije. Cilj nam je pružiti podršku, pomoć i olakšati posao koji nikada ne prestaje – roditeljstvo.

Instagram

Marketing

Bebe.hr marketing

Copyright © 2022 BEBE.hr