25 do 40 tjedana Bebe Novorođenčad Savjeti i njega Trudnice

Kako dizajnirati dječju sobu?

Kako dizajnirati dječju sobu? Bebe.hr portal

Krenuti dizajnirati dječju sobu može biti zastrašujuće i stresno za nove roditelje. Čini se da je popis odluka beskrajan i proračunske brojke mogu brzo eskalirati. Međutim uz nekoliko pravih savjeta lako je stvoriti utočište za svog mališana koje će usrećiti i roditelja i bebu.

Slijedite ove osnovne korake kako biste stvorili izvrstan prostor i pritom cijeli proces učinili lakšim.

 

Kako dizajnirati dječju sobu

 

dizajnirati dječju sobu

 

#1 Odaberite temu ili istaknuti komad koji će vam pomoći u usmjeravanju stila dizajna.

Lako se izgubiti u svim idejama koje se nalaze na internetu. Svaka ideja ima vlastiti izvor inspiracije i dizajnerske vrijednosti i teško je ostati usredotočen. Najlakši način kada kupujete je usredotočiti se na pronalaženje jednog artikla koji apsolutno VOLITE.  Potražite ga u internetskoj trgovini, trgovini dekora,  trgovini namještaja ili robnoj kući.

Ova stavka mora slijediti jedno od pet osnovnih pravila:

  • temu koju volite,
  • lik kojeg volite,
  • raspoloženje koje želite prenijeti,
  • paletu boja koja vam se sviđa
  • ili stvarni komad koji će slijediti sve druge kupnje.

Ovaj fokus će vam pomoći da počnete stvarati svoj prostor.

 

#2 Počnite kupovati svoj namještaj.

Nakon što otkrijete svoju inspiraciju, možete izgraditi dječju sobu krećući od odabranog koncepta. Odaberite namještaj koji ima:

  • paletu boja koja vam se sviđa,
  • “osjećaj” koji vam godi
  • i koji je unutar vašeg proračuna.

Obratite pozornost na veličinu vaše sobe, raspored vrata i prozora te duljinu zidnog prostora. Dobro je imati te mjere (i metar) sa sobom kada idete u kupnju. Ne želite kupiti predmete koji vam ne odgovaraju ili su preveliki za veličinu vaše sobe.

 width=

 

Osnovna četiri elementa za dječju sobu su:

Dodatni predmeti koje treba uzeti u obzir su pomoćni stolić za roditelje na koji mogu staviti piće, grickalice ili noćno svjetlo. Zatim pored stolicu na kojoj ćete vi sjediti, kao i dodatne police za opremu i igračke.

 

#3 Odaberite posteljinu.

Odaberite posteljinu koja će nositi temu boja, temu karaktera, raspoloženje ili stil s kojim ste započeli. Posteljina može biti jednostavna kao plahta ili može biti cijeli set. Plahte za krevetić, prozračni branici, nosivi pokrivači i povoji dodatni su predmeti koji mogu pridonijeti izgledu vaše dječje sobe.

 

 width=

 

#4 Obojite svoje zidove.

Uvijek obojite zidove nakon što ste kupili namještaj i posteljinu. Možda ćete htjeti obložiti oblogom ili obojiti polovicu zida u neku boju. Ako ste već kupili svoj namještaj, možete odabrati visinu “poluzida” koja će upotpuniti Vaš namještaj. Također možete pohvaliti ton vašeg namještaja i uskladiti boje koje se nalaze  na vašoj posteljini. Ukratko, postoji na stotine boja boja koje možete izabrati. Razlog zašto namještaj ide prvi je to što je puno lakše pronaći odgovarajuću boju zidova kada imate namještaj nego obrnuto.

POVEZANO: Smjernice kod kupnje kolijevke