0-6 mjeseci 6-12 mjeseci Bebe Novorođenčad

Kako navesti bebu da spava u krevetiću?

Kako navesti bebu da spava u krevetiću? Bebe.hr portal

Nažalost, neke bebe vrište i plaču kad god ih stavite u njihov krevetić. Možda samo mirno spavaju u vašem naručju, u autosjedalici ili kolicima. Međutim, važno je ne odustati, jer je krevetić najsigurnije mjesto za ponovno “punjenje baterija” vašeg djeteta.

Nakon što bebe navrše 6 mjeseci, njihove navike drijemanja i noćne navike postaje teže promijeniti. A budući da su studije pokazale da bebe manje spavaju i češće se bude kada nisu u svom krevetiću, sada imate ozbiljan poticaj za djelovanje.

 

Kako staviti bebu na spavanje ako vaša beba spava samo u vašim rukama…

Dojenčad razumiju svijet na vrlo osjetilni način, zbog čega smatraju da su toplina i mekoća vaših ruku tako umirujući. Zapravo, istraživanje pokazuje da beba može prepoznati drži li je jedan od roditelja ili netko drugi. Ona zna što mama osjeća i kako miriše.

 width=

Kako natjerati bebu da spava u krevetiću:

Jedan od razloga zašto se beba uznemiri kada je pokušate prebaciti u krevetić je drastična promjena temperature. Ona prelazi iz topline vašeg tijela u relativno hladan krevet. Međutim, nikada ne stavljajte dekicu ili jastuk u krevetić s bebom jer oni uvelike povećavaju rizik od sindroma iznenadne smrti dojenčadi (SIDS) .

Ako je vaša beba mlađa od 3 mjeseca, povijte je, nahranite je i lagano je stavite u krevetić. Za bebe koje se ne mogu poviti, isprobajte vreću za spavanje. Ako se vaš slatkiš i dalje buni, stanite nekoliko minuta pokraj krevetića s rukom na njegovom trbuščiću kako biste ga umirili.

Ako vaša beba spava samo u nosiljci

Prvo i najvažnije, tu je kontakt prsa o prsa. Takva vrsta klokanove skrbi vrlo je umirujuća za dojenčad. Dodajte tome toplinu i miris vašeg tijela i kretanje od hodanja. Osim toga, ako vaše dijete ima refluks , uspravan položaj može učiniti bebu sretnijom i manje nervoznom. Gravitacija pomaže u smanjenju želučane kiseline; ležanje čini suprotno.

Kako natjerati bebu da spava u krevetiću:

Najlakše je početi s vremenom za spavanje. Spustite je u krevetić kad je budna, ali pospana. Onda je provjeravajte koliko god želite, recimo, svakih pet do deset minuta. Cilj je da sama zaspi. A kad počne plakanje? Podsjetite se da je beba koja spava sretnija beba. Nakon što vrijeme za spavanje prođe dobro, probudite bebu na jedno spavanje tijekom dana, ali neka ostala spavaju kao i obično, kako ne bi postalo mrzovoljno ili preumorno.

Ako vaša beba spava samo u ljuljački ili autosjedalici…

I ljuljačke i autosjedalice uključuju kretanje, što je samo po sebi smirujuće. Kretanje je često slično onome što ste osjećali u svom trbuhu, a vašoj bebi bi se mogao svidjeti ograničen, siguran prostor.

krevetić

Kako natjerati bebu da spava u krevetiću:

Stavite je u kolica, ali nemojte ih šetati. Stavite je u ljuljačku, ali nemojte je ljuljati. Zakopčajte je u autosjedalici, ali nemojte nikamo voziti. Kad se vaša beba navikne na to da nema više pokreta, onda je stavite u krevetić kada je umorna, ali ne i potpuno iscrpljena.

Svaki korak će vjerojatno trajati tri ili četiri dana, tako da je to proces.

POVEZANO: Što učiniti kada se vaša beba neprestano budi noću?