0-6 mjeseci 6-12 mjeseci Bebe Novorođenčad

Kako smanjiti gutanje previše zraka kod beba?

Kako smanjiti gutanje previše zraka kod beba? Bebe.hr portal

Jednom kada bebe počnu konzumirati krutu hranu, manja je vjerojatnost za gutanje previše zraka kod beba dok jedu.

Do tada predlažemo da isprobate slijedećih nekoliko ideja ako želite spriječiti da Vaša beba guta višak plinova.

 

Ideje kako smanjiti gutanje previše zraka kod beba

 width=

 

 

  • Prepoznajte znakove gladi:

Kada je beba postala jako gladna, može početi previše užurbano gutati mlijeko. A onda samim time gutati i više zraka. Stoga jedan od načina kako možete smanjiti višak plinova je i prepoznavanjem ranih znakova gladi. Obratite pažnju na ponašanje kao što je sisanje prstiju, cmokanje usnama ili plač.

  • Položaj usta:

Najbolji način da spriječite dojenu bebu da unese previše zrak je da se pobrinite se da su im usta zatvorena oko cijele areole. A ne samo oko bradavica.

  • Promiješajte formulu:

Dok miješate formulu, umiješajte prah u vodu umjesto da je snažno mućkate. Pretjerano mućkanje može uvući zrak u mlijeko.

  • Promijenite bradavicu na bočici:

Bočica s većom rupom na bradavici može uzrokovati da beba unese više zraka. Prijeđite na bradavice za bočicu s manjim rupicama. Ili one koje imaju spor protok kako bi spriječili bebu da proguta previše zraka. Razmislite o kupovini Philips Avent bočicama čiji gornji silikonski dio (bradavica) je napravljena tako da ne dozvoljava ulazak zraka u bebina usta.

 

 width=

 

  • Promijenite položaj hranjenja:

Izbjegavajte hranjenje bebe dok leži. Umjesto toga, postavite im glavu malo više od ostatka tijela. Bebe hranjene na bočicu hranite u uspravnom položaju s bočicom nagnutom pod kutom od 40 ili 50 stupnjeva. Time se sprječava gutanje viška zraka.

 

gutanje previše zraka kod beba

 

  • Promijenite prehranu:

Ako ste dojilja, nekoliko namirnica u vašoj prehrani može uzrokovati nadutost kod vaše bebe. Pokušajte iz prehrane izbaciti povrće kao što su kupus, cvjetača, brokula i mliječne proizvode ako beba ima česte grčeve. U suprotnom se mogu konzumirati tijekom dojenja. Zabilježite promjene kod svoje bebe kako biste utvrdili jesu li promjene u prehrani uspjele.

POVEZANO: Kako odabrati adekvatnu bočicu za vaše dijete?