0-6 mjeseci Bebe Novorođenčad Savjeti i njega

Što tražiti kada birate nosiljke za bebu?

Što tražiti kada birate nosiljke za bebu? Bebe.hr portal

Nosiljke za bebu omogućuju da nosite svoju bebu na prednjoj strani i imate slobodne ruke, a većina beba voli vidjeti svijet s visine. Neki imaju podesive opcije tako da bebu možete nositi na leđima ili boku.

Ako nosiljke koristite na pravi način, oni su sigurni i praktični načini da se krećete s bebom.

Što tražiti kod nosiljke za bebu

Važno je potražiti nosiljke koje omogućuju zdrav položaj kukova za vašu bebu i koje su naravno sigurne i udobne za korištenje

Zdrav položaj kukova
Zdrav položaj kukova potiče normalan razvoj kukova kod beba i smanjuje rizik od razvojne displazije kukova.

Nosiljka bi trebala dopustiti da se bebini bokovi rašire tako da njezine noge opkorače vaše tijelo. Bebina koljena trebaju biti razmaknuta, bedra oslonjena, a kukovi savijeni.

Primjer kao na slici ispod ukoliko nosite dijete okrenuto prema vama.

nosiljke za bebu

 

Kada tražite nosiljke za bebu potražite nosiljku za bebe s europskim standardom EN 13209-2:2005. I provjerite ima li nosiljka lako razumljive pisane, vizualne ili video upute koje vam pokazuju kako ih koristiti na siguran način.

Savjet: Ponesite svoju bebu sa sobom kada kupujete nosiljku. Zamolite prodavačicu da vam pokaže kako pravilno namjestiti nosiljku s bebom u njoj. Vaša beba bi trebala moći pomicati glavu, ruke i noge. Također provjerite može li vaša beba vidjeti van iz nosiljke i da joj tkanina ne reže lice.

Također provjerite možete li nositi nosiljku i skinuti ih bez pomoći. Također provjerite možete li sve remene ili kopče zakopčati bez pomoći i možete li sve remene čvrsto podesiti jednom rukom.

 

Donosimo još dodatnih nekoliko savjeta za odabir udobne nosiljke za bebe:

 

  • Potražite široke, podstavljene naramenice koje idu preko leđa, kao i široki remen oko struka. To će vam pomoći ravnomjerno rasporediti težinu vaše bebe i spriječiti pritisak na vaša ramena. Također bi trebali spriječiti da se nosač previše pomiče s jedne na drugu stranu.
  • Ako namjeravate koristiti nosiljku dok vaša beba raste, potražite nosiljku koju možete mijenjati tako da beba može biti okrenuta prema naprijed.

 

 width=

 

  • Pobrinite se da nosiljka bude prikladna za različita godišnja doba i da se vaša beba neće pregrijati u toplijim mjesecima.
  • Koristite nosilicu samo dok se beba ne osjeća preteškom ili neudobnom za sigurno nošenje. Provjerite upute nosača za maksimalnu težinu koju nosač može podnijeti.

 

POVEZANO: Koliko često biste trebali podrigivati bebu?