BebeTreba li koristiti omekšivač za dječju odjeću?

Dolaskom djeteta sve se mijenja uključujući i svakodnevne rutine, poput pranja odjeće. Treba li dječju robu prati odvojeno, na kojoj temperaturi i je li poželjno koristiti poseban deterdžent samo su neka od pitanja. Odgovore potražite u nastavku.
2 godine prije

Najvažnije pravilo koje vrijedi za svu odjeću, a ne samo za dječju glasi: prije nošenja obavezno je operite. Sad se vratimo na dječju odjeću. Ako koristite pamučne pelene, perite ih odvojeno od odjeće svojih ukućana. Ovo ne vrijedi za ostalo rublje, njega možete prati sa svojim, jedino biste u slučaju djetetove alergijske reakcije trebali prati odvojeno. Zajedničko pranje vaše i bebine odjeće puno je praktičnije nego čekanje da se napuni cijela perilica dječje odjeće. Preporučuje se pranje na minimalno 60°C. Birajte odjeću od mekanih i prirodnih materijala kao što je pamuk jer su pogodni za pranje na visokim temperaturama.

 

Omekšivač, da ili ne?

U prvim mjesecima bebinog života ako možete, izbjegavajte upotrebu bilo kakvih kemikalija. Budući da će odjeća često biti puna mrlja, probajte ih ukloniti prirodnim sredstvima, kao što je alkoholni ocat. Osim čistoće, on pruža i dodatnu dezinfekciju. Ako dvojite između tekućeg i praškastog deterdženta, uvijek radije birajte tekući jer se bolje ispire. Što se tiče omekšivača, možete ubaciti kap kako dječja odjeća ne bi ostala „tvrda“. Upotrebljavajte jedino one omekšivače koji se mogu koristiti od najranije dobi i koju su namijenjeni osjetljivoj koži. Ako vidite da određeni omekšivač odgovara vašem djetetu, nemojte ga mijenjati, a ako vidite da izaziva alergijsku reakciju, umjesto njega stavite nekoliko kapi eteričnog ulja. Za djecu se preporučuje ulje lipe i lavande. Umjesto omekšivača može poslužiti sušilica. Odaberite najkraći program, jer ćete se tako riješiti svih bakterija.

 

Izbor omekšivača velika je briga za roditelje, jer je bebina koža zahtjevna i sklona alergijskim reakcijama, a deterdženti i omekšivači mogu uzrokovati dišne probleme i druge teškoće. Zato pratite kako će dijete reagirati na koji proizvod i u skladu s tim odlučite što ćete korisiti. Također, važno je da odjeću uvijek dobro isperete pa kad su djeca u pitanju možete dvaput uključiti ispiranje. Odjeću perite po uputama s etikete kako bi ostala sačuvana.

 

 

 

Mateja

Leave a Reply

bebe_logo-white

Dobro došli na portal posvećen svim budućim i sadašnjim majkama, ponosnim očevima i svima onima koji su uključeni u odgoj djece i beba. Ovdje ćete pronaći odgovore na sva pitanja o trudnoći, majčinstvu i odrastanju, najnovije stručne savjete i korisne informacije. Cilj nam je pružiti podršku, pomoć i olakšati posao koji nikada ne prestaje – roditeljstvo.

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Marketing

Bebe.hr marketing

Copyright © 2018 BEBE.hr