Uobičajeni osip kod novorođenčadi

12/09/2022

Mnoge stvari mogu uzrokovati osip kod novorođenčadi i često ne treba brinuti. Uzroci su obično toplina, alergije, trenje, vlaga, kemikalije i tkanine. Ti se osipi obično mogu vrlo liječiti. Iako mogu biti neugodni, osipi su rijetko hitan slučaj.

Čak i vlastiti izmet može iritirati bebinu kožu i izazvati osip. S obzirom da je njihov koža sada vrlo osjetljiva i podložna mnogim izvorima iritacije. Virusne i bakterijske infekcije također mogu uzrokovati osip.

 

Uobičajeni osip kod novorođenčadi

osip kod novorođenčadi

 

Erythema Toxicum Neonatorum: crveni kožni osip u obliku mrlja koji se razvija u dobi između dva dana i dva tjedna. Može se proširiti i na druge dijelova tijela. Nestat će za dva do sedam dana, ali se može ponovno pojaviti. Nije potrebno liječenje.

osip kod novorođenčadi

 

Trebali biste posjetiti svog liječnika ako ste zabrinuti da vaša beba pokazuje znakove meningitisa. Ili ako je bebin osip povezan s dodatnim simptomima kao što su vrućica, oteklina, plač, curenje ili se čini da nije dobro.

POVEZANO: Koliko često bebe trebaju imati stolicu?

Kristina

bebe_logo-white

Dobro došli na portal posvećen svim budućim i sadašnjim majkama, ponosnim očevima i svima onima koji su uključeni u odgoj djece i beba. Ovdje ćete pronaći odgovore na sva pitanja o trudnoći, majčinstvu i odrastanju, najnovije stručne savjete i korisne informacije. Cilj nam je pružiti podršku, pomoć i olakšati posao koji nikada ne prestaje – roditeljstvo.

Instagram

Marketing

Bebe.hr marketing

Copyright © 2022 BEBE.hr