0-6 mjeseci 6-12 mjeseci Bebe Novorođenčad

Uobičajeni razlozi zašto beba plače

Uobičajeni razlozi zašto beba plače Bebe.hr portal

Razdoblje kada beba plače najviše je u prva tri mjeseca života, jer plakanje im pomaže u izgradnji bliskog odnosa. Kod vrlo malih beba nekoliko sati plača u kasnim poslijepodnevnim i večernjim satima je uobičajeno.

Visinu i intenzitet bebinog plača priroda je osmislila kako bi vas navela da brzo reagirate. Kako budu sazrijevali, naučit će druge načine da zadovolje svoje potrebe. Budite strpljivi dok učite što može značiti plač vaše bebe i što joj je potrebno.

Individualna osobnost i temperament vaše bebe utječu na njeno ponašanje. Iako su sve bebe osjetljive, neke trebaju malo češće umirivanje i uvjeravanje od drugih.

Ponekad može biti teško znati zašto vaša beba plače. Ali korisno je moći isključiti nekoliko uobičajenih uzroka plača i razumjeti zašto je vaša beba uzrujana.

 

Uobičajeni razlozi zašto beba plače

beba plače

 

Razmislite može li vaša beba biti:

  • osjećaj nelagode — pokušajte im promijeniti pelene i provjerite da im nije prevruće ili hladno
  • gladne, umorne ili ih boli trbuščić — preumorne bebe često glasno plaču kada trebaju spavati
  • trebaju maženje i uvjeravanje
  • ne osjeća se dobro — ponekad je plač jedini očiti znak da beba nije dobro

 

Najbolji načini smirivanja kada bebe plače

beba plače

 

Većina beba voli da ih se podigne i drži dok plaču. Ljuljanje, treskanje, njihanje i tapšanje mogu im pomoći da se smjeste.

Bebe mlađe od tri mjeseca često dobro reagiraju na povijanje. To im pomaže da se osjećaju sigurno i podupire dulja razdoblja spavanja. Mlade bebe često preferiraju namještanje u naručju ili rukama na strategijama namještanja dok ne nauče više neovisnih vještina.

POVEZANO: 10 stvari koje bebe jako vole kao i objašnjenje zašto!