Bebe Kutak za tate Novorođenčad

Za tate: Dovođenje bebe doma

Za tate: Dovođenje bebe doma Bebe.hr portal

U životu svakog oca dovođenje bebe kući iz bolnice važan je događaj. Sada kreće novi period života. Koji vam daje još jednu novu ulogu.

Priprema doma za novu bebu

Novorođenčad ne treba puno osim ljubavi, odjeće i pelena. Ali dovođenje bebe doma znači da ćete morati organizirati gdje će vaša nova beba spavati, gdje ćete je kupati i gdje presvlačiti.

Prije nego se beba rodi, morat ćete organizirati sigurnosnu sjedalicu za dijete okrenutu unatrag za svoj automobil. Ako ćete se voziti s bebom u svom vozilu. Trebat će vam i dječji krevetić i dječja kolica. Vrlo je važno osigurati da zadovoljavaju sigurnosne standarde.

Dok na dječjoj opremi kao odjeća, igračke i nešto namještaja možete uštedjeti i uzeti rabljenu. Najbolje je imati novi krevetić i madrac, a nije preporučljivo kupovati rabljenu dječju sjedalicu. Ako dobijete ove artikle iz druge ruke, provjerite imaju li još uvijek pričvršćenu naljepnicu sa standardima i je li sve u dobrom stanju.

Savjeti kako biti praktičan tata

 width=

Nakon što se vratite kući s bebom, možete ojačati svoje samopouzdanje tako što ćete se uključiti u sve što češće možete.

Naučite kako obući, smjestiti i okupati bebu. Mijenjajte im pelene, igrajte se s bebom i provodite s njom što više vremena jedan na jedan. To će vam pomoći da se povežete s bebom, a vašem partneru dati predah.

Razgovor s bebom, oponašanje bebinog izraza lica i reagiranje na njegove znakove pomoći će im da izgrade svoje prve jezične vještine. Također će pomoći razvoju njihovog mozga. Aktivnosti bi trebale uključivati ​​čitanje vašoj bebi — čak i od trenutka kada prvi put dođe kući.

Povratak na posao

Mnogi se roditelji bore da uspostave pravu ravnotežu između posla i obitelji . Dobro je da vi i vaš partner razgovarate o tome što treba učiniti, tko će to učiniti i kako ćete upravljati svojim financijama. Mnogi muškarci uzimaju malo dopusta kad se beba rodi.

Vaš odnos

 width=

Ne može se poreći da briga o novorođenčetu može biti iscrpljujuća. Nakon mjesec dana možda ćete se osjećati umorno, pod stresom i preopterećeno. Također možete otkriti da imate drugačije ideje od svog partnera o tome kako biti roditelj.

Međusobni razgovori i slušanje međusobnih stavova najbolji je način da prevladate te osjećaje. Za vašu je bebu najbolje da ste tim. Gdje zajedno donosite odluke, slažete se sa svojim ulogama roditelja i rješavate sukobe smireno i s poštovanjem.

Seksualni odnosi mogu se promijeniti i nakon rođenja djeteta. Majkama se uglavnom savjetuje da nemaju spolne odnose sve do 6-tjednog postnatalnog pregleda. Čak i tada, bebina majka bi mogla imati poteškoća sa seksom zbog umora, fizičkih promjena nakon poroda ili čak postnatalne depresije.

Možete održati vezu čvrstom pružajući joj podršku dok se oporavlja, pronalazeći druge načine za intimnost (poput ljubljenja i maženja). I dijeljenjem brige o bebi i kućanskih poslova.

Brinuti o sebi

Uz sve što se događa, može biti lako zaboraviti na brigu o sebi. Zdrava prehrana, bavljenje nekom tjelesnom aktivnošću i pokušaj dovoljnog sna važni su za održavanje razine energije. Zapamtite, i očevi pate od postnatalne tjeskobe i depresije . Ako se osjećate jako umorno, razdražljivo ili ljuto, ili preopterećeno, vrlo je važno razgovarati sa svojim liječnikom. Za traženje pomoći može biti potrebna hrabrost — ali to je najbolja stvar koju možete učiniti za svoju obitelj.

POVEZANO: Kupovina autosjedalice? Donosimo na što trebate obratiti pozornost!