1. godina 2. godina 3. godina Djeca

Zašto je igra važna za djecu

Zašto je igra važna za djecu Bebe.hr portal

Razlog zašto je igra važna za djecu je zbog mnogo različitih načina i vremena za učenje i razvoj. Ona pomaže vašem djetetu izgraditi povjerenje, socijalne vještine, jezik i komunikaciju. I kroz nju se osjećaju voljeno, sretno i sigurno.  Mogu razumjeti više o tome kako svijet funkcionira i razvijati fizičke sposobnosti.

Za djecu je važno imati puno različitih vrsta iskustava u igri. To uključuje nestrukturiranu i strukturiranu igru, igru ​​u zatvorenom i na otvorenom, solo i grupnu igru, kreativnu igru ​​i tako dalje. Kada djeca dobivaju raznolikost, to je dobro za sve aspekte njihova učenja i razvoja – fizički, društveni, emocionalni i kreativni.

 

Kako se igra razvija kod djece

igra važna za djecu

Kako vaše dijete raste, njegova pažnja i fizičke vještine se razvijaju, a način na koji se igra će se promijeniti. Vaše će dijete postati kreativnije i više će eksperimentirati s igračkama, igrama i idejama. To može značiti da im treba više prostora i vremena za igru.

Također, djeca se kreću kroz različite oblike igre dok rastu. To uključuje samostalnu igru, igru ​​s drugom djecom i interaktivnu igru ​​s drugom djecom.

 

Ideje za igru ​​za poticanje razvoja djeteta

igra važna za djecu

  • Velike i lagane stvari poput kartonskih kutija, kanti ili lopti na napuhavanje mogu potaknuti vaše dijete da trči, gradi, gura ili vuče.
  • Kreda, uže, glazba ili spremnici mogu potaknuti skakanje, udaranje, gaženje, koračanje i trčanje.
  • Igre oblačenja su odlične za maštu i kreativnost.

 

 width=

 

  • Obruči, kutije, veliko kamenje ili jastuci dobri su za penjanje, balansiranje, uvijanje, njihanje ili kotrljanje.
  • Brda, tuneli ili kutovi mogu potaknuti fizičke aktivnosti poput puzanja, penjanja i istraživanja.
  • Puštanje omiljene glazbe omogućava vašem djetetu da isproba različite zvukove i ritmove. Također možete pjevati, plesati i pljeskati uz glazbu sa svojim djetetom.

POVEZANO: Izgradite snažan odnos sa svojim malim djetetom