Mame Savjeti i njega Trudnice

Kako spriječiti vaginalni svrbež?

vaginalni svrbež

Vaginalni svrbež česta je pojava s kojom će se većina žena nositi u nekom trenutku svog života. Mnogo je razloga za vaginalni svrbež, a ključ za njegovo ublažavanje je pronalaženje uzroka iza njega.

Liječenje može uključivati promjenu higijenskih navika, isprobavanje proizvoda bez recepta ili dobivanje lijekova na recept od liječnika. Nastavite čitati kako biste saznali kako spriječiti vaginalni svrbež.

Kako spriječiti vaginalni svrbež?

Sprječavanje vaginalnog svrbeža gotovo najčešće se odnosi na poštivanje općih higijenskih smjernica koje mogu biti korisne kada je u pitanju prevencija. Neka korisna ponašanja uključuju:

  • Izbjegavanje ispiranja. Ispiranje zapravo može poremetiti normalne bakterije u vagini i dovesti do vaginitisa, nema potrebe za čestim tuširanjem vagine.
  • Izbjegavanje mirisnih menstrualnih proizvoda, jastučića i tampona. Kemikalije koje se koriste za stvaranje mirisa mogu iritirati osjetljiva tkiva vagine i stidnice.
  • Pridržavanje pamučnog donjeg rublja i ograničavanje uske odjeće. Pamuk pomaže u održavanju vlage, što zauzvrat može spriječiti infekcije kvasca i vaginitis. Održavanje vagine suhom također pomaže u održavanju zdrave ravnoteže bakterija. POVEZANO: Na što treba obratiti pozornost pri kupnji pidžame za djecu i bebe
  • Spavanje bez donjeg rublja ili nošenje širokog donjeg rublja. Ovo može pomoći u održavanju razine vlage.
  • Izbjegavanje čestog brijanja ili depilacije stidnih dlaka u potpunosti. Umjesto toga, samo ga podrežite kako biste izbjegli fazu svrbeža ponovnog rasta.
  • Hidratizacija stidnice kokosovim uljem – izvana. Kokosovo ulje prirodna je metoda za ublažavanje suhoće rodnice ili vulve. A
  • Korištenje podmazivanja bez mirisa / bez okusa tijekom seksa. Aromatizirana maziva sadrže šećer, što može dovesti do infekcija. Bilo koji proizvodi za vaginu koji sadrže kemikalije za miris ili boju općenito se ne preporučuju. Razlog tome su osjetljive sluznice vagine i stidnice koje su sposobne apsorbirati kemikalije mnogo brže nego na koži, što dovodi do češćih infekcija.
  • Ako često dobivate infekcije (kandidijaze), također ih možete pokušati spriječiti kako biste izbjegli svrbež koji uzrokuju. Neke su žene svaki put kad uzmu antibiotik dobiju infekciju. Ako vam to zvuči poznato, obavijestite svog liječnika i oni će često propisati lijek koji ćete dobivati zajedno s antibiotikom kada ćete ga trebati.

Ako svrbež traje više od jednog dana ili je povezan s mirisom, iscjetkom, bolovima u zdjelici, krvarenjem, vrućicom ili bolovima s mokrenjem, trebali biste posjetiti liječnika zbog svojih simptoma.

POVEZANO: Može li se klamidija pokazati u urinokulturi i krvnoj analizi?