0-6 mjeseci 6-12 mjeseci Bebe Mame

Tjelovježba s bebom

Tjelovježba s bebom

Tjelovježba s bebom zabavan je i koristan način koji će vam pomoći da se nakon poroda bez problema vratite u formu. Dobra je vijest da uistinu ne postoji razlog iz kojeg svoju rutinu vježbanja koju ste imali prije rođenja bebe morate prekinuti. Jedino što će biti potrebno je prilagoditi je vašem novom malom partneru. Ono što moramo napomenuti jest to da je zajednička tjelesna aktivnost mame i bebe još jedan fantastičan način zbližavanja s novorođenčetom.

Uz odobrenje liječnika, u redu je početi raditi lagane prilagođene vježbe već šest tjedana nakon poroda (vjerojatno dulje ako ste imali carski rez).

Tjelovježba s bebom zahtjeva pripremu

Sigurnost bebe: Kada izvodite vježbe u kojima vaša beba sama mora držati glavu gore, budite sigurni da to može učiniti bez nelagode (obično počevši od 3 do 4 mjeseca).

Pripreme za mame: Prije izvođenja bilo koje vježbe, zakrenite ramena unatrag i dolje i povucite pupak prema kralježnici kako biste zaštitili leđa. Udahnite kroz nos i raširite rebra. Izdahnite kroz usta, uvlačeći trbušne mišiće.

Vježbajući sa svojom bebom ili u njenoj blizini, učvršćujete pozitivne zdrave navike za cijelu obitelj. Stručnjaci kažu da kada djeca vide roditelje koji se usredotočuju na zdrave rutine, veća je vjerojatnost da će odrastati usredotočeni na njih.

POVEZANO: Kegelove vježbe nakon poroda za jačanje mišića dna zdjelice

Vježbe koje možete raditi sa svojom bebom

  • Sjedeća vježba s pilates loptom

Počnite sjediti na rubu klupe, stolice ili sofe s jastukom ili malom, mekanom loptom za pilates između bedara. Stišćite loptu bedrima. Kako biste ovu vježbu učinili težom, držite bebu ispred sebe u visini prsa. Da biste to pojednostavili, neka beba gleda ili se igra pored vas.

  • Vježbe u vodi

Kada oboje budete spremni, znajte da vježbe mame i bebe u vodi mogu biti jednostavne – svoju bebu možete koristiti kao uteg držeći je ispod ruku i podižući je, a zatim je spuštajući natrag u bazen; ili nabavite lopaticu za bazen s kojom ćete se nježno dodavati dok vaša beba pluta u kolutu-sjedalici.

  • Bench Press s bebom

Legnite licem prema gore na pod sa savijenim koljenima. Skupite trbušne mišiće i stisnite lopatice zajedno. Čvrsto držite bebu i približite je svojim prsima. Zastanite, a zatim spustite bebu u početni položaj. Napravite 10 ponavljanja, odmorite se i igrajte, zatim napravite još 2 serije.

  • Iskoraci u hodu

Iskoraci također toniraju kvadricepse, tetive koljena, stražnjicu i listove. Stanite uspravno i gledajte ravno naprijed s bebom u naručju. Napravite veliki korak naprijed desnom nogom i savijte oba koljena za 90 stupnjeva. Držite prednje koljeno iznad gležnja dok se stražnje koljeno približava podu, peta je podignuta. Odgurnite se stražnjom nogom i spojite stopala. Ponovite sa suprotnom nogom.

Tjelovježba s bebom odličan je način da provodite vrijeme sa svojim djetetom radeći nešto korisno za svoje zdravlje i tijelo. Također, dok vježbate s bebom sigurni ste da joj se ništa loše ne može dogoditi budući da je stalno imate na oku. Isprobajte neku od jednostavnih vježbi koje smo opisali za koje smo sigurni da ćete ih vi i vaša beba zavoljeti.

POVEZANO: Kako spriječiti opuštanje grudi nakon dojenja!

Želite još vježbi s bebom? Pogledajte Vježbe za mame i bebe!