DjecaNewsFestival bajki se vraća u Ogulin!

Ogulinske ulice i trgovi poprimaju ruho festivalskih scena i postaju središte izvođača i publike, kreativnog stvaralaštva i pozitivne energije. Jedna od najmaštovitijih kulturnih manifestacija u Hrvatskoj ove godine ponovno dolazi u Ogulin. Ogulinski festival bajki je kulturno umjetnička manifestacija koja kroz slavljenje bajke i bajkovitog stvaralaštva veliča ime najpoznatije hrvatske spisateljice za djecu Ivane Brlić-Mažuranić, rođene Ogulinke. Manifestacija će se ove godine održati u dva termina, a svoja bajkovita vrata otvara sredinom lipnja, od 11. do 13.6.2021. Neke od najboljih predstava hrvatske umjetničke produkcije, uličnog teatra, pripovijedanje i kreativne radionice potaknut će stvaralaštvo cijele obitelji. Pa i svih onih koji...
8 mjeseci prije

Ogulinske ulice i trgovi poprimaju ruho festivalskih scena i postaju središte izvođača i publike, kreativnog stvaralaštva i pozitivne energije. Jedna od najmaštovitijih kulturnih manifestacija u Hrvatskoj ove godine ponovno dolazi u Ogulin. Ogulinski festival bajki je kulturno umjetnička manifestacija koja kroz slavljenje bajke i bajkovitog stvaralaštva veliča ime najpoznatije hrvatske spisateljice za djecu Ivane Brlić-Mažuranić, rođene Ogulinke. Manifestacija će se ove godine održati u dva termina, a svoja bajkovita vrata otvara sredinom lipnja, od 11. do 13.6.2021.

Neke od najboljih predstava hrvatske umjetničke produkcije, uličnog teatra, pripovijedanje i kreativne radionice potaknut će stvaralaštvo cijele obitelji. Pa i svih onih koji bar na tren žele živjeti bajku. Za Bajkoljupce i sve one koji žele uživo doživjeti maštu iz najpoznatijih bajki, ovo će pravi vikend za bijeg iz stvarnosti!

Imat ćete priliku posjetititi brojne radionice, predstave i pripovijedanja. Od radionica svakako posjetite Izrada kraljevne krune, Vilinski kutak za izradu vilinskih vjenčića, Stakleno-drvena priča i mnoge druge. Tko je još bio u Ogulin – a nije položio vozačku dozvolu za letenje na metli? Imat ćete priliku sva tri dana sudjelovati u radionici i kući ponijeti vozačku dozvolu koju možete dobiti samo u Ogulinu.

Festival bajki: Oživimo priče Ivane Brlić – Mažuranić!

Kroz tri dana od predstava možete pogledati Sunce Djever i Neva Nevičica, Kraljevna na zrnu graška (Mala Scena); Osmjeh, sreća, dječja lica i jedna priča pričalica i brojne druge priče. U nedjelju možete posjetiti posebnu Izložbu malih životinjica i izložba ptica, u organizaciji udruga Krstokljun i Ogulinac.

Pripovijedanje svake godine čini okosnicu Ogulinskog festivala bajke te tako i ove, organizatori su pripremili Susret s Ivanom i Hansom kroz umjetničko pripovijedanje i igru (Marijana Mary Mrvoš). Div i sreća bit će zadatak Sandre Vukoje, koja ove godine prvi puta prisustvuje na festivalu. Već tradicionalne gošće Sabina Gvozdić i Jasna Held obavezno dolaze te kao posebna poslastica ove godine koja nam stiže iz Amerike, Perry Ground.

Osim pripovijedanja u Đulinom vrtu u prijepodnevnim i popodnevnim satima svaki dan, ove godine imamo i novost. Pripovijedanje na Kleku moći ćete vidjeti u nedjelju u 12 sati kad ćete poslušati bajku Vještica u izvedbi Sabine Gvozdić. A kako bi odlazak na Klek bio potpun, tu je HPD Klek koji je organizirao vođenu turu iz Ogulina (ispred scene Regoč u 9 sati). Pozivaju sve zainteresirane da se pridruže njihovoj avanturi na kojoj su osigurali i slana iznenđenja. Prijevoz iz Ogulina osiguran za ograničen broj posjetitelja do Bjelskog.

Tradicionalni Karlek kreće 12.6.2021. – Karlekom u bajku, polazak iz Zagreb GK u 9.00 sati-Karlovac 9.44 i dolazak u Ogulin je u 10.39 sati. Povratak iz Ogulina je u 16.45-dolazak u Karlovac 17.45 i Zagreb GK u 18.33 sati.

Djeca do 6 godina imaju besplatan ulaz na Festival bajki, a odrasli mogu uzeti ulaznicu po promotivnoj cijeni od 25 kuna.

 

Mateja

Leave a Reply

bebe_logo-white

Dobro došli na portal posvećen svim budućim i sadašnjim majkama, ponosnim očevima i svima onima koji su uključeni u odgoj djece i beba. Ovdje ćete pronaći odgovore na sva pitanja o trudnoći, majčinstvu i odrastanju, najnovije stručne savjete i korisne informacije. Cilj nam je pružiti podršku, pomoć i olakšati posao koji nikada ne prestaje – roditeljstvo.

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Marketing

Bebe.hr marketing

Copyright © 2018 BEBE.hr