5 tehnika za dodatno povećanje plodnost prirodnim putem

18/11/2022

Ako tražite načine kako za povećanje plodnost prirodnim putem, probajte istražiti tehnike koje navodimo u današnjem članku. Naravno, većina komplementarnih i alternativnih terapija još uvijek nije tako dobro proučena kao tradicionalni pojačivači plodnosti. Stoga svaka od njih dolazi s upozorenjima. Ali sve dok ih istražujete odgovorno i razgovarate sa svojim liječnikom o prirodnim načinima za povećanje plodnosti sve je pod kontrolom.

 

5 tehnika za dodatno povećanje plodnost prirodnim putem

 

povećanje plodnost prirodnim putem

 

1# Dijeta i prehrana

Postoje čvrsti dokazi da vam zdrava prehrana može pomoći da zatrudnite prema istraživanjima Sveučilišta Harvard. Prehrana hranom bogatom vlaknima, biljnim proteinima i mononezasićenim mastima može biti povezana s manjim rizikom od neplodnosti.

Tamno lisnato povrće posebno je dobar izbor prehrane prije trudnoće. Stručnjaci savjetuju ženama koje pokušavaju zatrudnjeti da počnu jesti 400 mikrograma folne kiseline barem mjesec dana prije nego što pokušaju zatrudnjeti.

Dodatna prednost: zdrava prehrana može pomoći u održavanju vaše težine, što također može povećati vaše izglede za uspjeh u rađanju djeteta.

Upozorenje: ne postoji čarobna dijeta koja će vam pomoći da zatrudnite. Ali općenito je dobra ideja jesti više povrća i zdravih masnoća. Dok istovremeno smanjujete unos slatkih ugljikohidrata i transmasti.

 

2# Vitamini i suplementi

Slično kao što zdrava prehrana može pomoći u povećanju razine plodnosti, dovoljan unos određenih hranjivih tvari potencijalno bi vam mogao pomoći da zatrudnite.

Neka istraživanja sugeriraju žene teže ostaju trudne ako im nedostaju određene hranjive tvari, uključujući vitamine D, B6 i B12. A uzimanje antioksidansa kao što su vitamini C i E može pomoći u povećanju razine plodnosti.

Upozorenje: ako već unosite dovoljno hranjivih tvari u svoju prehranu, unos više njih u obliku tableta vjerojatno vam neće dati veću prednost u stvaranju bebe. Dapače može čak biti i štetno.

 

3# Akupunktura

povećanje plodnost prirodnim putem

 

Prema tradicionalnoj kineskoj medicini, iglice deblokiraju energiju (ili chi) i povećavaju protok krvi kako bi pospješile stanje ravnoteže u tijelu. Prema zapadnjačkim liječnicima, igle stimuliraju živčani sustav na oslobađanje kemikalija koje pomažu u ublažavanju boli i potiču zacjeljivanje.

Što se tiče plodnosti, akupunktura može poboljšati dotok krvi u reproduktivne organe, stimulirati hormone, regulirati ovulaciju i smanjiti stres. A to sve može povećati vaše šanse za trudnoću.

Iz tog razloga, akupunktura je jedan od najpopularnijih prirodnih tretmana za plodnost, i to ne samo za žene. Za muškarce može povećati kvalitetu i broj spermija.

Akupunktura može biti tretman sama po sebi ili može biti dio holističkog plana liječenja koji može uključivati ​​biljke, savjetovanje o prehrani ili druge holističke tehnike.

Upozorenja: stručnjaci raspravljaju o prednostima akupunkture i ne pokazuju sve studije da je učinkovita u pogledu plodnosti. Osim toga, da biste imali priliku djelovati, vjerojatno ćete morati imati redovite seanse akupunkture, što može biti skupo.

 

4# Vježbanje

Žene koje se bave umjerenom količinom tjelesne aktivnosti također mogu primijetiti malo povećanje razine plodnosti, sugeriraju neka istraživanja.

Čak i nakon što zatrudnite vježbanje može smanjiti rizik od komplikacija poput gestacijskog dijabetesa i ubrzati vaš oporavak nakon poroda.

Upozorenje: bitno je da ne pretjerujete. Obavljanje puno napornih tjelesnih aktivnosti, kao što je pet ili više sati tjelovježbe visokog intenziteta, zapravo bi moglo otežati trudnoću.

 

5# Kiropraktika

 

Neka istraživanja pokazuju da kiropraktičko prilagođavanje (manipulacija kralježnicom i drugim dijelovima tijela) može povećati plodnost. Kako? Živci do reproduktivnog sustava prolaze kroz kralježnicu. A manipuliranje kralježnicom može poboljšati ravnotežu hormona i povećati šanse za trudnoću.

Upozorenja: nema znanstvenih dokaza da kiropraktika može pomoći kod plodnosti, stoga nema jamstva da će djelovati. Osim toga, kao što možete zamisliti, sve može biti opasno u rukama krivog praktičara. Namještanje kralježnice vrlo je nezgodan posao, pa biste trebali biti sigurni da ćete dobiti uputnicu za renomiranog kiropraktičara.

POVEZANO: Što izbjegavati tijekom rane trudnoće

Kristina

bebe_logo-white

Dobro došli na portal posvećen svim budućim i sadašnjim majkama, ponosnim očevima i svima onima koji su uključeni u odgoj djece i beba. Ovdje ćete pronaći odgovore na sva pitanja o trudnoći, majčinstvu i odrastanju, najnovije stručne savjete i korisne informacije. Cilj nam je pružiti podršku, pomoć i olakšati posao koji nikada ne prestaje – roditeljstvo.

Instagram

Marketing

Bebe.hr marketing

Copyright © 2022 BEBE.hr