Savjeti i njegaKako izabrati najbolje vlažne maramice za moju bebu?

Vrlo nježna bebina koža može lako postati nadražena zbog vlage, dodira s urinom, stolicom ili trljanja o pelene. Zato posebnu pažnju treba posvetiti njezi intimnog dječjeg područja. Otkrijte naše savjete koji će vam pomoći izabrati odgovarajuću njegu za bebinu guzu.
2 godine prije

Suha beba – sretna beba

Sretnoj bebi treba čista i njegovana guza. Pelene je potrebno mijenjati svakih 6 do 8 sati kako bi beba bila suha i osjećala se ugodno. Pri svakom mijenjanju pelena važno je nježno i temeljito očistiti bebinu guzu, otkloniti sve klice i ostatke urina kako bi se spriječila iritacija. Bebinu kožu možete očistiti pomoću gaze namočene u toplu vodu ili jednokratnih maramice koje su jednostavnije za korištenje jer ne zahtjevaju pranje. Higijenske maramice za njegu dječje kože možemo pronaći na svakom koraku pa ponekad nije lako odlučiti koje su najbolje za vašu bebu. Prilikom izbora odgovarajućih maramica kriterij cijene nije jedini kojim bi se trebali voditi već u obzir treba uzeti sastav i posebne potrebe kože vaše bebe.

Prilikom kupovine higijenskih maramica za njegu dječje kože obratite pažnju na:

Materijal

Jesu li vlažne maramice dovoljno nježne za kožu vaše bebe ovisi o sastojcima i materijalu. Birajte vlažne maramice od prirodnih materijale meke strukture kako ne bi dodatno iziritirale ionako osjetljivo intimno područje.

pH vrijednost

Koliko god pazili i često mijenjali pelene ponekad se dogodi da je dijete dulje izloženo urinu. Zbog toge je pelensko područje sklonije višim pH vrijednostima od normalnih što utječe na sporiju obnovu kože. Prilikom izbora vlažnih maramice odlučite se za one sa sniženom pH vrijednost (4.8-5.5) kako bi se uspostavila pH ravnoteža intimnog dječjeg područja.

Klinički i dermatološki testovi

Na poleđini maramice provjerite da li su dermatološki i klinički pogodne za osjetljivu dječju kožu. Na tržištu se nalazi velik izbog jednokratnih vlažnih maramica, ali nisu sve prikladne za korištenje na dječjoj koži, posebice na intimnom području.

Sebamed Bebe Nježne vlažne maramice, 72 kom

Nježno čiste dječju kožu. Sadrže kamilicu i pantenol.

Sadrže dermo- zaštitni losion koji pruža nježno i učinkovito čišćenje s pH vrijednosti 5.5. Formula za njegu kože sadrži kamilicu i pantenolom koji umiruju i štite kožu.

Bebe.hr

Leave a Reply

bebe_logo-white

Dobro došli na portal posvećen svim budućim i sadašnjim majkama, ponosnim očevima i svima onima koji su uključeni u odgoj djece i beba. Ovdje ćete pronaći odgovore na sva pitanja o trudnoći, majčinstvu i odrastanju, najnovije stručne savjete i korisne informacije. Cilj nam je pružiti podršku, pomoć i olakšati posao koji nikada ne prestaje – roditeljstvo.

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Marketing

Bebe.hr marketing

Copyright © 2018 BEBE.hr