Bebe Savjeti i njega

Recept za špinat na mlijeku

Špinat na mlijeku jedan je od onih priloga koje će vaše dijete (ali i vi) rado jesti iz dana u dan jer uistinu ide uz mnogo jela. Iako se recepti za ovo jelo razlikuju ovisno o tome koga pitate na koji način raditi ga, danas donosimo osnovni recept. Onaj koji ćete biti u mogućnosti spremiti brzo čak i onda kada nemate puno vremena.

Špinat na mlijeku odličan je prilog za svaki jelovnik koji uključuje odreske, što ga čini savršenim dodatkom za sočno zapečeno meso ili hrskavu prženu piletinu. Poslužite ga kao lagani vegetarijanski prilog na blagdanskoj večeri kako biste svojoj uskrsnoj šunki dodali otmjenost. Zbog svoje meke teksture ovo će jelo bez problema jesti i sasvim mala djeca pa ga svakako dodajte na popis jela kojima ćete hraniti svoju bebu.

Ovo je jelo izvrstan način na koji ćete svoje dijete privikavati da jede više povrća. A svi znamo koliko to katkada može biti teško. Ono na što morate paziti kada ga poslužujete svojoj bebi jest to da ne pretjerate sa začinima i da špinat bude blagog okusa. POVEZANO: Tempura od kozica i povrća: Ukusan način unošenja više povrća

Špinat na mlijeku možete napraviti na sljedeći način
špinat na mlijeku

Sastojci:

  • 3 do 4 vezice špinata, narezanog i očišćenog
  • 2 žlice maslaca
  • ½ luka, nasjeckanog
  • 4 režnja češnjaka, mljevenog
  • ½ šalice mlijeka
  • prstohvat mljevenog muškatnog oraščića
  • krupna sol i mljeveni papar
Upute za pravljenje jela:

Zakuhajte veliki lonac posoljene vode. Dodajte špinat i kuhajte ko 1 minutu. Ocijedite u cjedilu. Zatim ispirati hladnom vodom dok se ne ohladi. Iscijedite špinat da uklonite što više tekućine; krupno nasjeckajte i ostavite sa strane.

U velikom loncu zagrijte maslac na srednjoj temperaturi. Dodajte luk i češnjak; začinite solju i paprom. Kuhajte uz povremeno miješanje dok luk ne omekša, 3 do 5 minuta.

Dodajte mlijeko i kuhajte miješajući. Umiješajte špinat. Kuhajte na srednjoj vatri dok se smjesa ne zgusne, 8 do 10 minuta. Dodajte muškatni oraščić; začinite solju i paprom. Dobar tek!

POVEZANO: Recepti za domaću kašicu s bananom