12 do 24 tjednaTrudniceDebljanje u trudnoći

Da, dobili ste kilograme. I da, vjerojatno će vam trebati dulje od reality zvijezda da nakon poroda vratite svoje tijelo u stanje prije trudnoće, ali moguće je ako ste disciplinirani i vježbate.
3 godine prije

Trudnoća jednostavno ne funkcionira bez debljanja. Dodatni kilogrami potrebni su i vama i bebi. To je prirodni proces stvaranja zaliha ne samo u svrhu trudnoće nego i nakon poroda, radi dojenja. Najveći dio dobivenim kilograma tijekom trudnoće čine beba i voda koja se zadržava u nogama i ostalim dijelovima tijela te će većina kilograma otići ubrzo nakon poroda. Ostali kilogrami stvar su discipline i redovitog vježbanja.

JEDITE ZA DVOJE ALI NE DVIJE PORCIJE

Većina trudnica misli kako mora jesti više kako bi beba dobila dovoljno hrane. To je potpuno pogrešno! Trudnica zaista treba jesti malo više ali nikako duplu porciju. Tijekom drugog i trećeg tromjesečja javlja se veće potreba za hranom stoga treba obratiti pažnju na sastav tanjura.

VJEŽBAJTE

Želite li održati kilažu te ostati u kondiciji do poroda vježbanje je obavezno. Bavljenje jogom ili pilatesom pomoći će vam ojačati trbušne mišiće koji se tijekom trudnoće ratežu.

Bebe.hr

Leave a Reply