12 do 24 tjednaTrudniceDebljanje u trudnoći

Da, dobili ste kilograme. I da, vjerojatno će vam trebati dulje od reality zvijezda da nakon poroda vratite svoje tijelo u stanje prije trudnoće, ali moguće je ako ste disciplinirani i vježbate.
8 mjeseci prije

Trudnoća jednostavno ne funkcionira bez debljanja. Dodatni kilogrami potrebni su i vama i bebi. To je prirodni proces stvaranja zaliha ne samo u svrhu trudnoće nego i nakon poroda, radi dojenja. Najveći dio dobivenim kilograma tijekom trudnoće čine beba i voda koja se zadržava u nogama i ostalim dijelovima tijela te će većina kilograma otići ubrzo nakon poroda. Ostali kilogrami stvar su discipline i redovitog vježbanja.

JEDITE ZA DVOJE ALI NE DVIJE PORCIJE

Većina trudnica misli kako mora jesti više kako bi beba dobila dovoljno hrane. To je potpuno pogrešno! Trudnica zaista treba jesti malo više ali nikako duplu porciju. Tijekom drugog i trećeg tromjesečja javlja se veće potreba za hranom stoga treba obratiti pažnju na sastav tanjura.

VJEŽBAJTE

Želite li održati kilažu te ostati u kondiciji do poroda vježbanje je obavezno. Bavljenje jogom ili pilatesom pomoći će vam ojačati trbušne mišiće koji se tijekom trudnoće ratežu.

Avatar

Bebe.hr

Povezani članci

bebe_logo-white

Dobro došli na portal posvećen svim budućim i sadašnjim majkama, ponosnim očevima i svima onima koji su uključeni u odgoj djece i beba. Ovdje ćete pronaći odgovore na sva pitanja o trudnoći, majčinstvu i odrastanju, najnovije stručne savjete i korisne informacije. Cilj nam je pružiti podršku, pomoć i olakšati posao koji nikada ne prestaje – roditeljstvo.

Instagram

Marketing

Bebe.hr marketing

Copyright © 2018 BEBE.hr | Design & development by