12 do 24 tjednaKako odabrati ime za dijete?

Slatke trudničke muke Zadaća biranja savršenog imena za budućeg klinca ili klincezu može biti prilično zastrašujuća ili mala slatka muka. Ponekad nije lako odlučiti želite li popularno, jedinstveno ili tradicionalno ime. Nakon pitanje “Da li je djevojčica ili dječak?” sljedeće će biti ime vaše bebe. Postoje mnoge knjige i internetske stranice s imenima i njihovim značenjima, gdje možete pronaći inspiraciju ali prilikom odabira imena, koje će vaše dijete nositi cijeli život, obratite pozornost na:  1. Strana imena Birate li za svoje dijete ime na drugom jeziku pripazite da ne bude preteško za izgovor jer će u protivnom vaše dijete svatko...
2 godine prije

Slatke trudničke muke

Zadaća biranja savršenog imena za budućeg klinca ili klincezu može biti prilično zastrašujuća ili mala slatka muka.

Ponekad nije lako odlučiti želite li popularno, jedinstveno ili tradicionalno ime. Nakon pitanje “Da li je djevojčica ili dječak?” sljedeće će biti ime vaše bebe. Postoje mnoge knjige i internetske stranice s imenima i njihovim značenjima, gdje možete pronaći inspiraciju ali prilikom odabira imena, koje će vaše dijete nositi cijeli život, obratite pozornost na: 

1. Strana imena

Birate li za svoje dijete ime na drugom jeziku pripazite da ne bude preteško za izgovor jer će u protivnom vaše dijete svatko zvati onako kako uspije pročitati, a ne pravim imenom.

 

2. Pazite na ime i prezime

Kako bi izbjegli poteškoće kod izgovora imena i prezimena pazite da zadnje slovo imena nije isto kao prvo slovo prezimena.

 

3. Spriječite izrugivanje

Ne dozvolite da vaše dijete zbog imena i prezimena bude predmet ismijavanja. Iako vama neko ime možda zvuči simpatično ne zaboravite da djeca mogu imati vrlo okrutan smisao za humor.

 

4. Ne pristajte na kompromise

Odluka o imenu djetetu na vama je i vašem partner. Iako bi možda vaša majka ili otac htjeli da se njihovo unuče zove po djedu ili baki ne zaboravite dijete je vaše i vi donosite zadnju odluku.

 

5. Razmislite još jednom o jedinstvenom imenu

Oprezno s jedinstvenim i originalnim imenima jer iako je lijepo da vaše dijete ima unikatno ime ipak ga ono mora nositi čitav život.

 

Ako već imate nekoliko najdražih imena, ali se ne možete odlučiti koje da odaberete, zapišite ih. Zatim dodajte svoje prezime pokraj njih. Možete ga ispisati na omotnicu, zajedno s adresom, ili potpisati razglednicu da biste vidjeli kako izgleda ovako “službeno”. Možda vam to da osjećaj kako će odabrano ime izgledati u svakodnevnoj uporabi.

Želite li tradicionalnije ime za svoje dijete provjerite koja su bila najčešća imena za djevojčice i dječake u Hrvatskoj u 2017.

 

TOP 10 IMENA ZA DJEVOJČICE 2017. U HRVATSKOJ

 1. Mia
 2. Lucija
 3. Sara
 4. Ana
 5. Ema
 6. Petra
 7. Lana
 8. Nika
 9. Marta
 10. Elena

 

TOP 10 IMENA ZA DJEČAKE 2017. U HRVATSKOJ

 1. Luka
 2. David
 3. Ivan
 4. Jakov
 5. Marko
 6. Petar
 7. Filip
 8. Matej
 9. Mateo
 10. Leon
Avatar

Bebe.hr

Leave a Reply

Povezani članci

{{ image }}

{{ title }}

{{ date }} {{ comments }}
{{ author }}
{{ image }}

{{ title }}

{{ date }} {{ comments }}
{{ author }}
{{ image }}

{{ title }}

{{ date }} {{ comments }}
{{ author }}