25 do 40 tjedana Trudnice

Priče za bebu u trbuhu

Priče za bebu u trbuhu Bebe.hr portal

Znanstvenici tvrde da od 16. tjedna bebe u trbuhu počinju čuti i učiti jezik. Zato se nemojte brinuti hoće li nakon rođenja beba prepoznati vaš glas. Čuju ga kroz unutrašnje vibracije, kao i ostale zvukove. Pjevajte svojoj bebi i pričajte joj priče, to će vam pomoći da je nakon rođenja lakše smirite.

Zašto pričati bebi u trbuhu?

Što više potičete bebin sluh, to će se više razvijati njezine moždane poveznice i kad se rodi bit će spremnija za vanjski svijet. Ne trebaju samo majke sudjelovati u ovome, već je dobro u komunikaciji s bebom uključiti i partnera. Znanstvena istraživanja potvrdila su da bebe kojima roditelji pričaju, poslije razvijaju bliskiji odnos u odnosu na one koji to ne rade.  Bebi se obraćajte kao da je već s vama. Još neke od prednosti pričanja bebi u trbuhu su: rađanje fiziološki zrelijih i naprednijih beba, fizički se brže razvijaju i rjeđe obolijevaju, a nerijetko manje plaču, bolje jedu i više spavaju.

 

 width=

 

Kako joj pričati?

Bebi pričajte kad god osjetite da je budna. Ne mora to biti poseban trenutak u danu, možete joj pričati i kad idete u trgovinu, kuhate ručak ili za vrijeme nekih drugih uobičajenih aktivnosti u danu. Možete joj pričati što sve vidite oko sebe, kako to doživljavate, gdje se trenutno nalazite, što vam se događa. Bez obzira na to što je još u trbuhu, možete je učiti slova, recitirati pjesmice, puštati glazbu koju volite, a možete joj i pričati priče. Kad pričate bebi, neka to bude u kratkim crtama, poput „Mama priprema ručak“. Nemojte misliti da su to previše obične stvari i da ih nema potrebe pričati bebi, jer iako se vama čini tako, bebi je sigurno novo i zanimljivo.

 

 width=

 

Osjećaj bliskosti s bebom teško je uspostaviti u ranoj fazi trudnoće, ali kako vrijeme odmiče uspostavljanje kontakta s bebom bit će sve uspješnije. Prepoznajte njezine potrebe, pričajte joj, pjevajte i stvorit ćete čvrstu vezu između vas.