0 do 12 tjedana 12 do 24 tjedna 25 do 40 tjedana Trudnice

Voće koje je bolje izbjegavati tijekom trudnoće

Voće koje je bolje izbjegavati tijekom trudnoće Bebe.hr portal

Kada je u pitanju prehrana u trudnoći, može se činiti da ograničenjima nikad kraja: popis što treba izbjegavati tijekom trudnoće uključuje često omiljene namirnice. Kao na primjer kofein, plodovi mora, delikatesno meso, itd. Žene bi svakako trebale biti oprezne što ide u njihova tijela jer je vrlo moguće da bi rast i razvoj bebe mogli biti negativan utjecaj određene hrane i pića.

Mudro je da buduće majke paze što jedu, ali što je s voćem? Voće ženama može pružiti mnoštvo zdravih vitamina i minerala koji mogu biti vrlo korisni za novorođenče. Međutim, neko voće nosi rizike i bolje ga je izbjegavati tijekom trudnoće.

Postoji nekoliko voća koje predstavlja potencijalni rizik za trudnice i nerođenu djecu, a među njima su:

 

Ananas

 width=

 

Dokazano je da ananas sadrži bromelain, koji može uzrokovati omekšavanje grlića maternice i rezultirati ranim porodom ako se jede u velikim količinama. Mnogi liječnici vjeruju da je ananas siguran ako se jede u malim obrocima. A sadrži mnoge korisne hranjive tvari koje bi mogle biti korisne. Međutim, radi sigurnosti preporučuje se ograničiti unos ananasa na prvo tromjesečje trudnoće.

 

Grožđe

 width=

 

Ovo je malo u zraku, ali ponekad se savjetuje da žene izbjegavaju grožđe tijekom trudnoće. To je zato što grožđe sadrži resveratrol. Otrovni spoj koji može uzrokovati trovanje ili druge komplikacije u trudnoći. Međutim, poput ananasa, ako se jede umjereno, grožđe se obično pokazuje kao hrana niskog rizika.

 

Papaja

izbjegavati tijekom trudnoće

 

Kada je zrela, zapravo je prilično sigurna za buduće majke da je uključe u svoju prehranu u trudnoći. Međutim, nezrela papaja sadrži lateks koji može uzrokovati preuranjene kontrakcije. Osim toga, čak i zrela koža i sjemenke papaje nisu sigurni za jesti. Mnogi odluče potpuno izbaciti papaju tijekom trudnoće kako bi izbjegli te rizike.

 

Poznato je da mnogo voća ima visok udio šećera, što može biti problem za žene s rizikom od gestacijskog dijabetesa. Iz tog razloga preporuča se potpuno izbjegavanje voćnih sokova. I unos voća u malim porcijama kako biste nastavili dobivati ​​hranjive tvari bez viška šećera.

Ako imate bilo kakvih pitanja o prehrani u trudnoći, nemojte se ustručavati razgovarati sa svojim liječnikom o preporukama i načinima unosa ključnih hranjivih tvari. Uvijek je bolje biti siguran nego žaliti!

POVEZANO: Najtraženije trake za potporu trbuha za trudnice na Amazonu!