Ovo je ukusan i zdrav način da djeca unesu više ribe u svoju prehranu, a istovremeno uživaju u raznolikom i šarenom obroku!
Sastojci:
- 2 filea bijele ribe (npr. oslić, bakalar ili grgeč)
- 2 mrkve, narezane na tanke trakice
- 1 tikvica, narezana na tanke trakice
- 1 krumpir, narezan na tanke trakice
- 2 žlice maslinovog ulja
- Sok pola limuna
- Prstohvat soli i papra (po želji)
- Svježi peršin, sitno nasjeckan
Upute:
- Mrkvu, tikvicu i krumpir narežite na tanke trakice. Položite povrće na veliki komad papira za pečenje ili aluminijske folije.
- Filete bijele ribe položite na povrće. Prelijte ribu maslinovim uljem i sokom od limuna.
- Posolite i popaprite po ukusu. Posipajte sjeckanim svježim peršinom.
- Omotajte ribu i povrće u foliju ili papir za pečenje tako da stvorite paket. Ovo će zadržati sve sokove i okuse unutar paketića.
- Stavite paketić na lim za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 20-25 minuta, ili dok riba ne bude potpuno pečena, a povrće omekša.
- Pažljivo otvorite paketić (pazite na paru!) i poslužite jelo toplo.
Zašto je ovaj recept dobar za djecu?
- Riba je odličan izvor proteina i omega-3 masnih kiselina, koje su važne za razvoj mozga i očiju kod djece.
- Bijela riba ima blagi okus koji djeca obično vole, a povrće se pečenjem omekša i postane slatko.
- Recept je jednostavan za pripremu i prilagodljiv različitim vrstama povrća i ribe, ovisno o tome što dijete voli.
POVEZANI ČLANCI: Jednostavni recepti: Počastite bebu pohanim tikvicama