News

3000 prijavljenih građana u sklopu društveno-odgovornog projekta “Ne čekaj, CHECKiraj”

eucerin sun

Svi mi volimo uživati u suncu, ali pretjerano izlaganje bez odgovarajuće zaštite može imati ozbiljne posljedice za zdravlje kože. UV zračenje ne samo da uzrokuje preuranjeno starenje (fotostarenje), suhoću kože ili hiperpigmentacije, već uz vidljive znakove povećava i rizik od razvoja raka kože. Osim estetskih problema, sunčevo zračenje može prouzročiti trajna oštećenja koja su često nepovratna. Stoga je neophodno pružiti koži cjelovitu zaštitu tijekom cijele godine, bez obzira na vremenske uvjete. Redovita upotreba zaštitnih preparata s visokim SPF faktorom, nošenje odgovarajuće odjeće te izbjegavanje izlaganja suncu tijekom najjačeg UV zračenja ključni su koraci u očuvanju i prevenciji zdravlja kože.

„Ne čekaj, CHECKiraj“ madeže na vrijeme

Vodeći dermokozmetički brand Eucerin, već je drugu godinu zaredom, uspješno proveo društveno- odgovorni projekt “Ne čekaj, CHECKiraj” u suradnji s Mondo INC, kojemu je glavni cilj bio potaknuti građane da se prijave na jedan od 150 besplatnih pregleda madeža u vodećim dermatološkim poliklinikama diljem Hrvatske kako bi time senzibilizirali javnost o važnosti pravovremenih pregleda madeža te zaštite kože.

eucerin sun

U suradnji s medicinskim stručnjacima, građanima su bili omogućeni pregledi u poliklinikama Sinteza, Bagatin, dr. Jelena Jakić, Lohuis Filipović, Manola, Petković, Dermangio i Studio. Pjevačica Maja Šuput, Ljupka Gojić Mikić, glumice Daria Lorenci Flatz i Katarina Madirazza, Tihana Harapin Zalepugin te mnogi drugi, podržali su ovaj projekt svojim dolaskom te su i sami obavili pregled madeža. Na održanom edukativnom panelu pod nazivom “Tko se boji sunca još?” sudjelovali su ugledni stručnjaci iz područja dermatologije, uključujući prof. dr. sc. Mariju Buljan iz Poliklinike Jakić i Klinike za kožne i spolne bolesti KBC-a Sestre milosrdnice, te TV voditeljicu Irinu Čulinović Soldo i glumicu Taru Thaller. Razgovaralo se o ključnim aspektima prevencije te važnosti redovitih pregleda madeža, kao i o nužnosti kontinuirane zaštite kože od sunca tijekom cijele godine.

Voditeljica Irina Čulinović, koja je preboljela melanom, podijelila je svoje iskustvo. Njezina liječnica joj je, nakon odrađene biopsije, postavila dijagnozu koju jednom godišnje dobije čak 400 žena u Hrvatskoj – melanom. Upravo zbog ovakvih priča, važno je redovito pregledati kožu te se savjetovati sa svojim liječnikom ili dermatologom kako biste na vrijeme mogli reagirati. Ove se godine na besplatni pregled madeža prijavilo čak 3.000 građana, od kojih je njih 150 odabrano za pregled u poliklinikama koje su sudjelovale u projektu. Ovakvim impresivnim odazivom ostvaren je cilj podizanja sve veće važnosti pravovremenog pregleda madeža te zaštite kože od sunca.

eucerin sun

Podsjetimo kako se lani, za nekoliko osoba koje su se prijavile na pregled madeža zahvaljujući ovoj inicijativi, melanom otkrio na vrijeme. Upravo iz tog razloga ovaj društveno odgovorni projekt nastavlja ostvarivati svoj cilj – poticati građane na pravovremene preglede madeža. Ne čekajte, CHECKirajte svoje madeže na vrijeme!

Više od UV zaštite

Eucerin je brand poznat po svojoj posvećenosti njezi i zdravlju kože, što potvrđuje i kroz ovaj uspješan projekt. Briga o koži ne očituje se samo kroz kvalitetnu njegu, već i kroz inicijative koje pomažu u očuvanju zdravlja kože i podizanju svijesti o važnosti preventivnih pregleda. Vrhunski asortiman Eucerin Sun zaštite od sunca formuliran je kako bi pružio sveobuhvatnu zaštitu od štetnih utjecaja sunčevih zraka. Kroz inovativnu spektralnu tehnologiju, Eucerin kombinira širokopojasne i fotostabilne UVA/UVB filtere s protuupalnim antioksidansom likokalkonom A, pružajući pouzdanu zaštitu od HEVIS svjetlosti, dok gliciretinična kiselina osigurava dodatnu DNA zaštitu. Eucerin Sun, broj 1 zaštita od sunca u hrvatskim ljekarnama*, obuhvaća njegu koja je prilagođena individualnim potrebama kože i svi preparati sadrže aktivne sastojke za specifična stanja kože koji pomažu s ublažavanjem kožnih indikacija.

*Izvor: IQVIA Hrvatska-prema vrijednosnoj prodaji iz veledrogerije u hrvatske ljekarne 2016.-2023. godine/tržište dermokozmetike za zaštitu od sunca.

eucerin sun