Bebe Bebe.hr izdvojeno

Platnene pelene najbolji su izbor za vašu bebu

platnene pelene kk fabrics

Platnene pelene imaju brojne prednosti u odnosu na jednokratne. U današnje vrijeme svi se negdje žurimo i jednokratne pelene zaista izgledaju lakše za upotrebu, ali posljedica sa njihovom upotrebom je zaista mnogo. Za razliku od jednokratnih, platnene pelene ne sadrže kemikalije za upijanje tekućine i u njima koža diše. Temperatura kože u platnenim pelenama znatno je niža od one u jednokratnim, jer prirodni materijali dopuštaju cirkuliranje zraka.

Možete li zamisliti da Vas netko zamota u plastičnu vrećicu? Nezamislivo jel da?! Ali tako je bebama koje koriste jednokratne pelene. Nježna bebina koža izložena je umjetnim spojevima i materijalima. Super upijajući spoj u jednokratnim pelenama isušuje djetetovu kožu i pogoduje čestom problemu, poznatom kao pelenski osip, te su automatski potrebne i kremice za guzu. Također zbog suhoće kože koju dijete osjeti u jednokratnim pelenama, dijete prestaje biti svjesno svojih fizioloških potreba i vijek nošenja pelena se produljuje.

Bolje spriječiti nego liječiti!

U platnenim pelenama djeca brže postaju svjesnija svojih potreba i učinak je samo pozitivan. Moderne platnene pelene jednostavne su za upotrebu, kopčaju se drukerima i održavanje je jednostavno: nema peglanja i iskuhavanja, a materijali od kojih su načinjene su prirodni. Platnene pelene u konačnici su i povoljniji izbor, ušteda je značajna, a veselim dezenima i modernom dizajnu je teško odoljeti. Pravilno održavane pelene mogu potrajati i služiti i slijedećem djetetu u obitelji.

platnene pelene kk fabrics

A što se tiče ekološke strane: jeste li znali da razgradnju jednokratne pelene treba i do 500 godina?! I da su jednokratne pelene četvrti po redu zagađivač u svijetu?!
KK fabrics and creations platnene pelene napravljene su od isključivo prirodnih materijala sa eko-tex oznakom ili oznakom organskog pamuka. Kombinacija su pamuka i bambusa, te odlično upijaju. Sve naše pelene su one size, tako da služe od početka do kraja pelenaštva, a veličine se podešavaju drukerima po dubini. Platnene pelene su i mekane te se dijete se u njima može normalno kretati, nema sputavanja.

Kako krenuti i šta vam je sve potrebno?

Postoji više vrsta platnenih pelena i sa nijednom vrstom ne možete pogriješiti, jer je poanta uvijek upijanje. Najčešće opcije koje roditelji izabiru su: moderne platnene pelene + zaštitne gaćice (cover) izvana ili/i AI2 pelene. KK fabrics and creations moderne platnene pelene dolaze u dvije opcije. Za dan uvijek preporučamo pamučne izvana, bambus iznutra, a za noć će biti odlične pelene cijele od bambusa, tzv. bambusice. Naime bambus, kao vlakno, osim što ima svoja antialergijska svojstva, također i super upija. Izvana na moderne platnene pelene dolaze zaštitne gaćice koje su napravljene od PUL-a, materijala koji je nepromočiv, a zrakopropustan. All in two (AI2) pelene, pelene su od dva dijela. To su zapravo zaštitne gaćice podesivih veličina i odvojivi set uložaka.

platnene pelene kk fabrics

KK fabrics and creations AI2 pelene funkcionalne su, jer iznutra imaju džepić u koji se mogu umetati i razni drugi upijajući ulošci i sl. Tijekom jednog dana mijenjate samo uloške, a na kraju dana perete i vanjski cover. AI2 pelene odličan su izbor kao dnevna pelena i ako ste negdje van kuće, jer se brzo mijenjaju. Za koju god opciju se odlučili potrebno je imati 20 – 25 komada modernih platnenih pelena i po 3 zaštitnih gaćica u svakoj veličini Ili isti broj različitih punjenja/setova uložaka ukoliko koristite AI2 pelene da bi ciklus pranja bio svaka 2 – 3 dana.

Više slika i modela pogledajte na brusandesign.hr ili na našim društvenim mrežama Facebook i Instagram.