Bebe

Sebamed prva torba

Sebamed prva torba Bebe.hr portal

Jedna od važnih stavki su i proizvodi za njegu kože. Mišljenja treba li se bebina koža tretirati s bilo čim što nije voda i bademovo (ili čak maslinovo) ulje su podvojena. Znam neke bebe koje su bolje reagirale na specijalizirane proizvode na bebe nego na čisto bademovo ulje. U svakom slučaju, volim imati sve spremno, a torba će nam definitivno dobro doći za objesiti preko kolica.

Sebamed torba dolazi u plavoj i rozoj boji, a ja bih vjerojatno i za curicu odabrala plavu jer mi se više sviđa. U svakom slučaju, za malog dečka je odabrana plava.

 width=

Možete baciti kratak pogled na sadržaj torbe (Ekstra nježan gel za pranje 400 ml, Ekstra nježna krema 200 ml, Zaštitna krema za lice s pumpicom 50 ml, Nježne vlažne maramice 72 kom i testeri).

 

Ekstra nježan gel za pranje,  400 ml

 width=

Formula ne sadrži sapun već blage komponente za čišćenje kože novorođenčeta bez izazivanja iritacija i, što mi je jako važno, bez suhoće. Ja čitav život imam prilično suhu kužu i nadam se da tu nasljedni faktor neće igrati ulogu.  Aktivni sastojak je alatoin, ekstrakt biljke gavez koja je već godinama poznata po svojim ljekovitim svojstvima. Gavez se koristi za liječenje kožnih problema, ali i za bolne zglobove. Ja sam mast gaveza koristila za opekotine.

Proizvod je dermatološki i klinički ispitan, što mi je važno kad su u pitanju proizvodi za bebu, ali i za mene. Isprobala sam proizvod na svojoj osjetljivoj trudničkoj koži (a stvarno je u trudnoći postala jako osjetljiva i sklona dermatitisu) i mislim da ću je zadržati. Miris mi se sviđa jer nije nametljiv i koža mi nije isušena nakon tuširanja. Što je najvažnije, nema nikakvih reakcija na koži.

 

Ekstra nježna krema, 200 ml

 width=

Između ostalog možete vidjeti dio moje kolekcije tetra pelena. Za sada sam stala na 21 komad (jedva, jer su preslatke) i mislim da će nam to biti dosta.

Ekstra nježna krema se može koristiti i za lice, tijelo i pelensku regiju. Ova bogata emulzija vode u ulju s 42% lipida stvara zaštitni sloj bez okluzivnog učinka, što bi mi moglo odgovarati uz platnene pelene. I ova krema sadrži alantoin, a uz njega i natrij-laktat koji je natrijeva sol iz mliječne kiseline, a pripada onim hidratizirajućim supstancama koje koža sama proizvodi radi očuvanja vlažnosti. Sadrži još i ekstrakt kamilice koji umiruje nadraženu kožu i pantenol koji obnavlja kožu. I bez toga je ostao jer ja imam jako suhu kožu, a ova koncentracija lipida mi je trenutno idealna za zimu, a i brzo se upija i nemam reakcije na koži od nje.

 

Zaštitna krema za lice s pumpicom, 50 ml

 width=

Hidratantna krema za svakodnevnu njegu lica za bebe i djecu sadrži zaštitni hidratantni kompleks s vitaskvalanom, lipidima i prirodnim sastojcima koji zadržavaju vlagu, alantoinom i hijaluronskom kiselinom. Skvalan u kombinaciji s hijaluronskom kiselinom vlaži kožu i sprečava isušivanje, a lipidi i pantenol štite kožu od iritacija do kojih može doći kad beba slini. Isto se brzo upija i ne ostavlja masan trag, a koristit ću je i ja jer mi se sviđaju sastojci.

 

Nježne vlažne maramice, 72 kom

 width=

Sadrže kamilicu, panetnol i zaštitini losion za nježno čišćenje kože. pH vrijednost maramica je 5.5 kako bi štitile zaštitnu barijeru kožu.

Uzorci

 width=

 

Osim full-size proizvoda u torbi se nalaze i testeri:

Sebamed Bebe Pjenušava kupka s ekstraktom kamilice koja nježno i učinkovito čisti dječju kožu, štitu ju od isušivanja i stimulira njezinu prirodnu regeneraciju.

Sebamed Bebe Mlijeko za njegu tijela za izuzetno nježnu i osjetljivu kožu beba i djece s prirodnim kompleksom s 23% lipida, sastavljen od slatkog bademova ulja, shea maslaca, koži srodnih skvalana i lecitina lako se upija u kožu i održava hidrolipidnu ravnotežu kože bez štetnih okluzivnih učinaka.

Sebamed bebe šampon s pH5.5 sadrži ekstrakte kamilice i izuzetno je blag za nježno i osjetljivo vlasište bebe.

Muž i ja već godinama koristimo Sebamed šampon za svakodnevno pranje pa ćemo sigurno isprobati i za juniora kad mu poraste kosica. Testere sebično čuvam za korištenje u bolnici jer mi taman odgovaraju veličina. Ako trebate ideju što pokloniti novoj mami (ili nekome tko će tek postati mama), ova torba je odlična ideja jer mama proizvode može uzeti i sebi (ako je sebična kao ja), a torbu koristiti za pelene i potrepštine za šetnju.