Bebe Novorođenčad

Treba li novorođenčad mir i tišinu za spavanje?

Treba li novorođenčadi mir i tišinu za spavanje? Bebe.hr portal

Novorođenčadi mir i tišinu za spavanje nije nužno omogućiti. Naime ne morate tiho šaputati ili hodati na prstima oko svog uspavanog novorođenčeta. Većina malih beba može spavati na najbučnijim i najsvjetlijim mjestima. Njima nije potrebno isto okruženje za spavanje kao odraslima.

To nije iznenađujuće kada uzmete u obzir da je vaša beba upravo provela devet mjeseci u maternici – što nije spokojno mjesto kakvo mislite. Zvukovi otkucaja majčinog srca, probavnog sustava i drugih tjelesnih funkcija zapravo su prilično glasni.

 width=

Mnoga novorođenčad bolje spavaju okružena nekom vrstom zvuka koji se ponavlja, poput ventilatora ili uređaja. Primjerice ako je kolijevka pokraj bučne perilice posuđa dok radi, ne znači da vaša beba ne može drijemati.

Novorođenčad su također premlada da bi im pažnju odvratila svjetlucava ogrlica koju nosi žena s druge strane sobe ili poriv da se najbliži neznanac uključi u igru ​​s osmijehom. Oni jednostavno spavaju kad god zatreba. Dakle, barem u početku, vjerojatno nećete morati ušutkavati posjetitelje. I moći ćete izvesti svoju bebu van bez brige da ćete sabotirati njegov odmor.

spavanje

Nevjerojatna sposobnost drijemanja tijekom grmljavinske oluje toliko je jaka kod nekih beba da se roditelji pitaju čuje li njihova beba dobro. Ako ste zabrinuti, svakako se obratite liječniku svoje bebe. Ali budući da se novorođenčad pregledava na probleme sa sluhom ubrzo nakon rođenja, najvjerojatnije objašnjenje je da vaše dijete jednostavno “spava kao beba”.

Uživajte dok traje. Kako vaša beba napušta fazu novorođenčadi, kreće prema rasporedu i postaje svjesnija svoje okoline, počet će prerastati ovu fazu “spavaj bilo kada”. Tada buka i druge smetnje počinju biti važni i možete se naći kako hodate na prstima kroz kuću.

POVEZANO: Bebama se preporučuje majčino mlijeko prema Udruzi pedijatara