1. godina 2. godina 3. godina Djeca

5 namirnica za borbu protiv prehlade i gripe kod djece

5 namirnica za borbu protiv prehlade i gripe kod djece Bebe.hr portal

Uz ovih nekoliko namirnica za borbu protiv prehlade i gripe jačajte imunitet svoje djece i pomozite im da se brzo osjećaju bolje ili da se uopće ni ne razbole!

Nema sumnje da su dobre navike spavanja i zdrava prehrana dva kamena temeljca imunološkog sustava koji se može obraniti od bolesti. Ali također postoji određena hrana i piće za koje se čini da pomažu u borbi protiv prehlada i gripe. Ili ako su djeca već bolesna, pomažu im da se osjećaju malo bolje, malo brže.

 

5 namirnica za borbu protiv prehlade i gripe:

Slatki krumpir

Pun je vitamina A, ključnog nutrijenta za imunološki sustav koji pomaže u održavanju tkiva u ustima, crijevima i dišnom traktu zdravim. Samo pola šalice kuhanog slatkog krumpira ima dvostruki A koji je djeci potreban svaki dan. Mrkva, crvena paprika, mango i suhe marelice također su prepune vitamina A.

 

Probiotik

 width=

 

Pametno je svojoj djeci redovito davati neku vrstu probiotika, osobito tijekom sezone prehlade i gripe. Probiotici su korisne bakterije koje mogu pomoći u jačanju imunološkog sustava naseljavanjem GI trakta i istiskivanjem loših buba koje mogu uzrokovati bolest. Izvori hrane uključuju jogurt i kefir ili pitajte svog pedijatra o dječjem probiotičkom dodatku.

 

Govedina i svinjetina

Meso je prirodno bogato proteinima, kritičnom komponentom imunološkog sustava. Osobito govedina i svinjetina također su neki od najbogatijih izvora hrane cinka, minerala koji tijelo koristi za stvaranje T-stanica, koje igraju glavnu ulogu u imunitetu. Drugi dobri izvori cinka su indijski orah, slanutak i grah.

 

Pileća juha

namirnica za borbu protiv prehlade i gripe

 

Vaša je baka bila u pravu: postoji nešto u pilećoj juhi (čak i onoj iz trgovine!) zbog čega se osjećate bolje kad ste bolesni. Istraživači zapravo misle da postoji više tvari u pilećoj juhi koje imaju korisne ljekovite moći. Poput protuupalnih sposobnosti koje mogu pomoći u smirivanju respiratorne infekcije.

Čaj

Odmah ublažite curenje iz nosa, kašalj, kihanje, grlobolju, zimicu i umor i skuhajte malo čaja bez kofeina s malo meda. Ovo bi također moglo pomoći u ublažavanju upale grla i kašlja.

POVEZANO: Znakovi groznice kod beba i male djece