Djeca News

Advent u Klubku – jedinom centru za roditelje, bebe i djecu

Advent u Klubku – jedinom centru za roditelje
 width=

Nedavno je na Trešnjevci otvoren Centar za roditelje Klubko. Na prvu možda ozbiljno zvuči, ali to je stoga što su osnivačice Barbara i Ivana ozbiljno odlučile Zagrebu ponuditi mjesto kakvo mu nedostaje. A to je mjesto za roditelje malih beba i djece na kojem se mame i tate mogu družiti s drugima. Ali i uživati sami uz topli napitak i knjigu, ili jednostavno ne raditi ništa dok bebe i djeca uživaju.

Klubkova družionica otvorena je početkom studenoga i svakodnevno prima velike i male goste. “Za sada su nas prepoznale mame koje su sa svojim bebama na porodiljnom. I to nam je jako drago jer je upravo od tuda krenula ideja. Voljele bismo da je prepozna što više mama kojima nedostaje društvo, druženje, razgovor. Ili naprosto odmak od svakodnevice u stanu s bebom. Ako su do sada već čule za nas, često nas pitaju mogu li zaista doći samo tako –svakodnevno, bez najave, i kako mi volimo reći – bez pripreme. Vrata Klubkoteke su im otvorena radnim danom od 9-20h i subotom 9-13h.” rekla nam je Ivana.

“I bebe kod nas uživaju, zato je mamama lijepo. Nekako se spontano dogodilo da nam mame i bebe dolaze ujutro radnim danom. A popodne su nam do sada navraćali roditelji s jasličarcima. Tako da smo odlučile programe koje smo pripremile prilagoditi njihovom prirodnom ritmu.” Dodala je Barbara i otkrila nam da su u pripremi grupe za igru i pričaonice za mame.

 width=

Advent u Klubku

Prije početka redovnih programa, u Klubku su odlučili predstaviti se široj publici kroz Advent u Klubku – najmanji advent u gradu! Za svoj prvi Božić  pripremili su raznolik i sadržajno bogat program. Koji je na neki način Klubkovo programsko predstavljanje. U božićnom ozračju predstavit će se mnogi budući suradnici, i to kroz književne radionice, predavanja za roditelje, zabavne prigodne događaje za djecu, te radionice za roditelje i djecu vrtićke dobi, za koje u Klubku itekako ima mjesta. Posebnost Klubkovog adventa je program Moj prvi Božić  namijenjen mamama i bebama. “Ovo je prigoda da mame i bebe razveselimo i najavimo da im uz svakodnevna prigodna druženja pripremamo i prave poslastice: božićni koncert za mame i bebe, prigodne radionice, te jutarnje baby friendly blagdanske proslave. Tijekom adventa svaku polaznicu naših programa i događanja očekuje prigodan poklon.” ponosno su istaknule voditeljice i pozvale roditelje da im se pridruže na najmanjem adventu u gradu u – Klubku!

U Klubku, dio redovnih programa je već u punom pogonu. U Klubkovom Labosu, dvorani odmah pored družionice, mame već vježbaju uz svoje bebe, a od 25.11. kreće vježbanje za trudnice. Voditeljica rekreativnih programa Lana Novota otkrila nam je što je iduće u planu. Pa kaže: “Uvest ćemo još nekoliko ciljanih rekreativnih programa jer dobar trening treba i mamama po povratku na posao. A Klubko je pravo mjesto za to jer uvijek mogu dovesti i svoje dijete koje će se zabaviti dok se tate, bake ili djedovi  opuštaju u družionici. Odvajanje od djeteta kojeg ne vidite cijeli dan i organizacija svih aktivnosti česta su prepreka mamama da se posvete sebi. Ovdje se trudimo da nam mame dolaze bez grižnje savjesti! A odmah poslije adventa krećemo sa senzomotorikom za jasličarce, za to smo dobili najviše upita, a mi slušamo mame.”

Zabavno u prvim koracima roditeljstva!