Djeca

Kako naučiti dijete pravilno prati zube?

pravilno prati zube

Djeca svakog dana uče kako se na novi način brinuti o sebi i drugima, a kako pravilno prati zube jedna je od važnih učenja. To je prava potrebna životna vještina koje svako dijete treba savladati. Kako bi osim naučilo dijete i steklo naviku četkanja zubi pokušajte biti uz njih dva puta dnevno po dvije minute. A vaša kreativnost može olakšati cjelokupni proces. Sastavili smo kratki popis koji može biti od koristi frustriranim roditeljima koji ne mogu natjerati svoju djecu na pravilno četkanje zubi.

4 minute zabave

Neka četkanje zubi bude puno više od postavljanja timera 2 puta dnevno. Napravite od toga spektakl! Pustite djetetovu najdražu pjesmu i uz pranje zubi imajte pravu malu plesnu zabavu. Video zapisi ili aplikacije koje pomažu pranju zubi također mogu biti korisni. Za štogod da se odlučite, iskoristite svoju kreativnost!

Držite se rutine

Možda ćete biti u iskušenju pustiti dijete da preskoči četkanje nakon dugog dana ili za vrijeme praznika, ali nemojte mu odoljeti. Što više dijete četka zube samostalno, to će ono lakše ući u rutinu i više neće biti predstavljati problem.

Nagradite djetetovo uzorno ponašanje

Što motivira vaše dijete? Ako su to naljepnice, napravite kartu s poljima označenim za naljepnice. Neka nakon svakog pranja zubi, zalijepi novu naljepnicu. Ako ga vesele priče, ispričajte mu ili pročitajte priču. Ponekad je možda ipak dovoljno reći riječi koje ih vesele, popust “Ponosan na tebe”. Djeca će to znati cijeniti.

 width=

Što vaša djeca vole gledati?

Možda vam je začuđujuće što vas sad to pitamo, ali da, koji animirani film vaše dijete čini sretnim i mogao bih da gledati svakog dana? Sigurni smo da postoje likove u crtićima koji u nekoj sceni peru zube. Zašto to ne uzeti kao dobar primjer i pokazati svome djetetu? A ako niste pronašli crtić, priču ili lik koji bi nadahnuo vaše dijete, izmislite ih. Ili što kažete na to vaše dijete bude superheroj? Jedini superheroj koji može ukloniti negativce koji uzrokuju karijes.

Motivirajte dijete da poželi pravilno prati zube

Svoje dijete možete motivirati na mali milijun načina, ali ako se ne sjetite ničeg drugog, odvedite ga u kupoivinu. Ali neka to ne bude obična kupovina, već kupovina koja će dijete pripremiti za pranje zubi. Skupa odaberite pastu za zube i četkicu i svakodnevno pranje zubi može početi. Odabir vesele i šarene četkice za zube može pranje učiniti zabavnijim, a paste za zube za djecu ionako dolaze u raznim okusima i bojama.

Budite dobar primjer djeci

Vaša djeca uče od vas, zato im dajte dobar primjer. Pranje zubi može biti i prilika za okupljanje cijele obitelji. Tada je razloga za smijeh još više i odjednom pranje zubi neće biti nikakav problem.