1. godina 2. godina 3. godina Djeca

Kako “razbiti” dosadu kod djece? Donosimo par ideja!

Kako "razbiti" dosadu kod djece? Donosimo par ideja! Bebe.hr portal

Malo je stvari više frustrirajuće za roditelja da čuju od djeteta od užasnog “dosadno mi je!” Možda zato što znamo da u njihovoj sobi postoji gomila savršeno dobrih igračaka koje samo čekaju da se igraju s njima. Ili je to možda zato što očigledno traže da mi riješimo problem umjesto njih.

Kako im pomoći?

 

Prvo, znajte da dosada može biti dobra za djecu

Stručnjaci se slažu da su djeca danas preopterećena i previše stimulirana te preporučuju roditeljima da na dosadu gledaju kao na priliku, a ne kao teret. Dosada može biti ključna jer dovodi do povećane kreativnosti i pomaže im da rastu.

dosada

Kada je dijete prisiljeno da smisli vlastite načine da se zabavi, to mu daje priliku da pogleda unutra i razmisli o vlastitim interesima i strastima.

Maženje nekoliko trenutaka na kauču s djetetom može biti dovoljno da resetira njihove misli i napuni baterije.

 

Ideje za razbijanje dosade za aktivnu djecu

dosada

1.Operite auto

Djeca vole raditi zadatke zbog kojih se osjećaju odraslima i ostvarenima, a ova ideja se savršeno uklapa. Bonus je, naravno, to što iz njega dobijete i lijep čist auto.

2. Idite na vožnju biciklom

Ovisno o uzrastu djeteta, vožnja biciklom može biti po cesti ili po susjedstvu. Starija djeca s više slobode mogu usput čak naići na prijatelje iz susjedstva i na kraju se satima zabavljati napolju.

3. Igrajte se skrivača

 width=

Staro, ali dobro. Pogotovo za obitelji sa braćom i sestrama. I funkcionira unutra i na otvorenom. Ako se igraju vani, postavite parametre koliko daleko mogu ići da pronađu skrovište.

4. Napravite tvrđavu

Djeca vole praviti tvrđave od deka i odlična je ideja za ljetne ili zimske dane. Neka koriste jastuke, deke i sve ostalo što se mota okolo da stvore vlastitu privatnu utvrdu. Donošenje baterijske lampe i pričanje priča će ih dodatni zabaviti.

5. Organizirajte malu plesnu zabavu

 width=

Prvo zajedno napravite listu za reprodukciju. A zatim ju puštajte. Dok uz ples pjevaju svoje omiljene pjesme, djeci sigurno više neće biti dosadno!

6. Očistite i reorganizirajte njihovu sobu tako da ponudite uvođenje neke nove ideje

Ovisno o djetetovom ukusu, možda ćete čuti prvo stenjanje. Ako izgledaju manje nego uzbuđeni da se pozabave time, ponudite čišćenje kuhinje kao alternativu. Šanse su da će ipak ući u svoju spavaću sobu i završiti dan u čistoj sobi u kojoj se osjećaju dobro.

POVEZANO: Kako provesti vikend s djecom?