DjecaNewsSavjeti i njegaKako zaštititi svoje dijete i sigurno gledati Netflix?

Netflix je vodeći svjetski streaming servis koji omogućava 208 milijuna članova u više od 190 zemalja zabavu u kojoj može uživati cijela obitelj. Svaka obitelj je drugačija i zato Netflix kontinuirano ulaže u širok spektar dječjih i obiteljskih sadržaja iz cijeloga svijeta. Kako bi se zaštitila djeca i mlađi gledatelji od izloženosti neprimjerenim sadržajima, Netflix daje mogućnost postavljanja Roditeljskog nadzora.   Kako izbjeći neprimjereni sadržaj? Na Netflixu možete kreirati do pet profila. Za svaki profil možete postaviti razinu zrelosti. Na njemu se prikazuju samo emisije i filmovi koji odgovaraju dobi tog profila. Jednostavno otiđite na stranicu Profili kako biste dodali...
8 mjeseci prije

Netflix je vodeći svjetski streaming servis koji omogućava 208 milijuna članova u više od 190 zemalja zabavu u kojoj može uživati cijela obitelj. Svaka obitelj je drugačija i zato Netflix kontinuirano ulaže u širok spektar dječjih i obiteljskih sadržaja iz cijeloga svijeta. Kako bi se zaštitila djeca i mlađi gledatelji od izloženosti neprimjerenim sadržajima, Netflix daje mogućnost postavljanja Roditeljskog nadzora.

 

Kako izbjeći neprimjereni sadržaj?

Na Netflixu možete kreirati do pet profila. Za svaki profil možete postaviti razinu zrelosti. Na njemu se prikazuju samo emisije i filmovi koji odgovaraju dobi tog profila. Jednostavno otiđite na stranicu Profili kako biste dodali novi profil klikom na „Dodaj profil“. Vidjet ćete da profil „djeca“ izgleda drugačije s potpuno bijelom pozadinom i izborom sadržaja koji je prikladan samo za djecu.

Jedna od stvari koju možete napraviti je postaviti PIN za svaki od Netflix profila. Na taj način samo vi možete pristupiti svom profilu.

Također, možete uključiti postavke dobne granice prilagođene dobi djece, tako da mogu gledati samo emisije i filmove koji odgovaraju njihovoj dobi. Netflix koristi dobne granice koje su postavile lokalne organizacije za standardizaciju i koje određuju je li materijal prikladan za djecu ili nije.

Kada postavite profile prilagođene odgovarajućoj dobi, prikazivat će se emisije i filmovi primjereni samo toj dobi. Međutim, i u tom slučaju roditelji sami mogu odlučiti žele li da njihovo dijete gleda određeni sadržaj. Roditelji jednostavno mogu izuzeti sadržaj dodavanjem na listu „Ograničenja gledanja“. Na ovaj način roditelji imaju još veći nadzor nad određenim sadržajem za koji smatraju da je najprikladniji za njihovu djecu.

Svim tim opcijama možete pristupiti klikom na „Profil i roditeljski nadzor“ gdje ćete moći podesiti i pregledati postavke svakog profila zasebno. Osim toga, možete vidjeti što su vaša djeca gledala na profilu kojeg ste za njih kreirali. Savjet: isključite automatsku reprodukciju epizoda na dječjim profilima.

 

Izbor i nadzor su važni Netflix korisnicima

Ove će postavke nadzora pomoći roditeljima da donesu ispravne odluke za svoju obitelj.

Sad kad znate kako svom djetetu prilagoditi profil, pogledajte sadržaj prilagođen svim uzrastima. Možete pogledati urnebesno smiješan animirani film Obitelj Mitchell protiv strojeva ili TV seriju Sweet Tooth: Rogati dječak koja se temelji na istoimenom stripu Jeffa Lemirea i koja je dostupna od petka, 4. lipnja 2021.

Za dodatne informacije o Roditeljskom nadzoru na Netflixu kliknite ovdje.

Mateja

Leave a Reply

bebe_logo-white

Dobro došli na portal posvećen svim budućim i sadašnjim majkama, ponosnim očevima i svima onima koji su uključeni u odgoj djece i beba. Ovdje ćete pronaći odgovore na sva pitanja o trudnoći, majčinstvu i odrastanju, najnovije stručne savjete i korisne informacije. Cilj nam je pružiti podršku, pomoć i olakšati posao koji nikada ne prestaje – roditeljstvo.

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Marketing

Bebe.hr marketing

Copyright © 2018 BEBE.hr