Bebe Djeca

Recepti za kašice od zobenih pahuljica

kruta hrana kašice za bebe kašica od zobenih pahuljica

Zobene pahuljice odlična su hrana za bebe. Mnogi pedijatri predlažu da zob bude na listi prve, krute hrane jer je blaga, lako probavljiva i imanizak rizik izazivanja alergijske reakcije. Zato vam nudimo tri recepta za kašice od zobenih pahuljica koje ćete lako naprviti, a beba će ih obožavati.

Prva kašica za bebe od šest mjeseci
  1. Sameljite zobene pahuljice (u multipraktiku ili jakom blenderu) dok ne postanu fino mljevene poput brašna.
  2. Prokuhajte 1/2 šalice vode i stavite u nju 2 žlice mljevenih zobenih pahuljica. Neprestano miješajte 30 sekundi, a zatimusporite i tek povremeno promiješajte u narednih tri do pet minuta (pazite da vam se ne zalijepi) Zobena kaša je gotova kada postane gusta i kremasta.
  3. Maknite zobene pahuljice s vatre i pustite da se ohlade. Dodajte majčino mlijeko ili formulu kako biste je razrijedili. Želite da kaša bude prilično rijetka za novorođenčad.
Brza kaša za bebe od sedam mjeseci

Ove pahuljice kuhaju se brže od neoljuštenih zobenih pahuljica, ali gube teksturu tijekom kuhanja pa su često gnjecave.

  1. Stavite 1/2 šalice vode da prokuha te u nju dodajte 1/4 šalice brzih zobenih pahuljica i promiješajte. Smanjite temperaturu na srednju razinu i kuhajte jednu minutu, povremeno miješajući.
  2. Maknite s vatre i pustite da se ohladi. Dodajte majčino mlijeko, formulu ili vodu prema potrebi kako biste postigli željenu konzistenciju. Dodajte voćne dodatke po želji. Možete smiksati jabuku, razrijediti je s mlijekom i preliti kašu svojim pudingom.
Kaša od zobenih s ljuskicama za jednogodišnjake

Neoljuštene zobene pahuljice su najmanje obrađene zobene pahuljice. One su najgušće i najžilavije pa su pogodne za starije bebe.

  1. Stavite 3/4 šalice vode da zavrije, dodajte 1/4 šalice neoljuštenih zobenih pahuljica i promiješajte. Vratite smjesu na vatru, pustite da prokuha, a zatim smanjite vatru i lagano kuhajte 20-30 minuta ili dok se većina vode ne upije. Povremeno miješajte tijekom kuhanja.
  2. Maknite s vatre i pustite da se ohladi. Dodajte majčino mlijeko, formulu ili vodu prema potrebi kako biste postigli željenu konzistenciju. Dodajte dodatke po želji.

Zobena kaša izvrsna je hrana za bebe iz više razloga. Nježna je za njihove trbuhe i bogata je vlaknima, magnezijem, željezom i cinkom. Bebama koje pate od zatvora pomoći će regulirati stolicu, smanjiti bolove u trbuhu i probleme s crijevima.