1. godina 2. godina 3. godina Djeca Kutak za tate

Odnos oca i kćeri: 5 stvari koje kćer treba od svog oca

Odnos oca i kćeri: 5 stvari koje kćer treba od svog oca Bebe.hr portal

Odnos oca i kćeri igra ključnu ulogu na putu njegove djevojčice u odraslu dob. Kako djevojčica odrasta, muškarci će ulaziti i izlaziti iz njezina života. Ali jedini muškarac koji će uvijek biti tu je njezin otac. 

Odnos oca i kćeri je složen, a tim više s obzirom na to da je možda manje istražen od drugih obiteljskih odnosa. No nedavna istraživanja pokazala su da očev utjecaj na život njegove kćeri oblikuje njezino samopoštovanje. Daje joj sliku o sebi, samopouzdanje i mišljenje o muškarcima. Odnos s ocem može odrediti njezinu sposobnost povjerenja, potrebu za odobravanjem i samopouzdanje. I može jako utjecati i na njezin ljubavni život.

 

Donosimo ključnih 5 stvari koje kćer treba od svog oca 

 

1. Ona treba da budete uključeni.

Odnos oca i kćeri

Kći treba da se otac aktivno zanima za njezin život. “Aktivno zainteresiran” ne odnosi se na sekundu dug razgovor koji se ponekad dogodi između oca i kćeri. Kao npr. kada on pita kako joj je prošao dan, a ona odgovori jednom riječju.

Otac bi trebao sudjelovati u hobijima i aktivnostima svoje kćeri pokazujući interes. Na primjer, ako je zainteresirana za crtanje, odvedite je na izložbe. Upotrijebite internet kako biste naučili o o tome što voli i razgovarali o tome.

Je li vaša kći talentirana za neki sport? Bilo da želi igrati ili samo uživa u gledanju utakmica, postanite entuzijastični obožavatelj i podržavatelj! Pokažite svojoj kćeri da ste zainteresirani za njezin život tako što ćete saznati više o njemu i pokušati postati dio njega.

2. Treba te da joj pokažete zdrav odnos.

Prvi odnos kćeri je onaj između majke i oca. Ako njezin otac ne poštuje svoju ženu fizičkim ili emocionalnim zlostavljanjem, kći bi mogla vjerovati da je to očekivani odnos s mužem. Međutim, otac koji pokazuje fizičku privrženost, poštovanje i istinsko partnerstvo sa svojom ženom daje nevjerojatan primjer. Onaj koji će njegova kći htjeti preslikati u svoj život.

 

3. Ona treba vašu bezuvjetnu ljubav.

 width=

Bezuvjetna ljubav zahtijeva da kći zna koliko god loše zabrljala, njen otac će biti uz nju. Ali ne da je ismijava i ponižava, već da oprosti.

 

4. Potreban joj je pozitivan uzor.

Mnogim kćerima danas nedostaje pozitivan muški uzor u životu. Otac je prvi muškarac u životu djevojke kojeg će ona intimno upoznati. Njezin otac postavlja standarde svim ostalim muškarcima u njezinom životu. A pozitivan uzor pomoći će joj da u budućnosti izabere dobrog muža. 

Odnos oca i kćeri

Odvojite trenutak za samorefleksiju. Postoje li neke navike kojih se trebate riješiti? Kada vaša kći vidi da ste voljni preispitati vlastiti život i napraviti promjene kada je to potrebno, pružate joj najbolji primjer prihvaćanja odgovornosti za svoje postupke.

 

5. Često ih provjeravajte

Moderna kultura djevojkama često šalje pogrešne poruke. Primjerice da moraju imati određenu težinu, oblik tijela i odijevati se na određeni način kako bi bile privlačne. Društveni mediji samo jačaju ove plitke ideale.

 width=

Možete pomoći u razbijanju tih štetnih stereotipa tako što ćete se manje fokusirati na djetetov fizički izgled. I staviti fokus više na donošenje dobrih odluka kako bi njezin um i tijelo ostali zdravi i snažni. Modelirajte zdrave izbore koje želite da vaše dijete napravi.

Također možete govoriti o važnosti karaktera. Pohvalite ih kada učine nešto lijepo za drugu osobu. Pohvalite ih kada se suoče sa svojim strahom i učine nešto hrabro. Pohvalite osobine poput empatije, suosjećanja i odlučnosti. Sva djeca trebaju znati da njihovi roditelji vjeruju u njih i cijene urođene kvalitete koje ih čine jedinstvenima.

POVEZANO: Njegovanje ženstvenosti prema tradicionalnoj kineskoj medicini