Djeca News

Projekt “Moje pravo na pokret, govor i čitanje”

Projekt "Moje pravo na pokret

Centar Sunce u sklopu projekta “Moje pravo na pokret, govor i čitanje” – razvoj pred čitalačkih i čitalačkih sposobnosti kod djece i mladih s teškoćama u razvoju razvio je
jedinstven program u Hrvatskoj.

Koji će poticati pred čitalačke i čitalačke sposobnosti kod djece i mladih s teškoćama u razvoju. I jezičnim teškoćama kroz niz radionica koje koriste pokret, logopedske metode, kineziterapiju, Floor Time, Body tehniku…

Mladi do 25 godina i mladi s invaliditetom će imati priliku sudjelovati u Klubu čitača s ciljem da unaprijede svoje socijalne, kognitivne, emocionalne i kreativne vještine. Te podizanje razvoja svijesti kod građana i obitelji s članovima s invaliditetom o važnosti čitanja za osobni razvoj i društvenu integraciju.

Proces koji obuhvaća pozivanje roditelja s invaliditetom i roditelje mladih osoba do 25 godina da prijave svoju djecu najkasnije do 07.12.2022. godine već je pri kraju – ali ostalo je još par mjesta.

Organizirane su sljedeće aktivnosti:

1. ZA DJECU i MLADE – Radionice participativnih aktivnosti poticanja čitanja i razvoja čitalačkih kompetencija. Aktivnost će se provoditi u 4 grupe, u trajanju od 10 radionica po grupi.

2. ZA RODITELJE – Radionice književnih susreta, grupa podrške i edukacija za roditelje djece i mladih s teškoćama u razvoju za poticanje pred čitalačkih i čitalačkih sposobnosti. Odvijaju se istovremeno kad i radionice za djecu.

3. KLUB ČITAČA SUNCE – Djeca i mladi za razvijenim čitalačkim navikama spoznaju korisnost informacija iz knjiga za bolje suočavanje sa životnim izazovima

VIŠE INFORMACIJA O PROJEKTU MOŽETE PRONAĆI NA LINKU:
https://www.ti-si-sunce.hr/moje-pravo-na-pokret-govor-i-citanje/

Za većinu aktivnosti mjesta su popunjena u suradnji sa vrtićima, osnovnim školama Grada Zagreba, ali je ostalo još par mjesta za KLUB ČITAČA za mlade od 16-25 godina, a koji počinju u petak 9.12.2022.

Prijave na klub čitača za mlade s invaliditetom do 25 godina održavaju se svaki drugi petak u trajanju od sat vremena, počevši od 9.12.2022. godine na adresi Albaharijeva 2, Knežija:

• petkom od 16:00 do 17:00 sati prva grupa
• petkom od 17:00 do 18:00 sati druga grupa

Početak prve radionice je 9. prosinca 2022. godine.
Opis aktivnosti i prijave za mlade s invaliditetom: https://www.ti-si-sunce.hr/klub-citaca-sunca-za-mlade-s-invaliditetom/

Za mlade urednog razvoja od 16 do 25 godina prva radionica počinje u ponedjeljak, 12.12.22. u 18:30h u Bencekovićevoj 19 (Kajzerica, siva zgrada, 3.kat). Radionice bi se održavale 1x tjedno po 60 min.

Opis aktivnosti i prijave za mlade od 16-25 godina: https://www.ti-si-sunce.hr/moje-pravo-na-pokret-govor-i-citanje/
Ukoliko se želite uključiti još to možete učiniti do srijede 7.12.2022. te poslati svoju prijavu.

Projekt je sufinanciran u sklopu programa Europski strukturni i investicijski fondovi, Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., Europski socijalni fond, a provodi se od:
6. srpnja 2022. do 6. srpnja 2023. godine.

Ukupna vrijednost projekta: 499.771,72 kn
Iznos sufinanciran od EU iz ESF: 424.805,96 kn (85%)
Iznos sufinanciran iz državnog proračuna Republike Hrvatske: 74.965,76 kn (15%)
Projekt provodi Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce na području Grada Zagreba i
Zagrebačke županije na dvije adrese:
• Albaharijeva 2 (Knežija) i
• Bencekovićeva 19 (Kajzerica)

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Projekt je sufinanciralo Ministarstvo kulture i medija
Sadržaj plakata isključiva je odgovornost Centra za edukaciju i savjetovanje Sunce.
Za više o EU i ESF fondovima: www.esf.hr i www.strukturnifondovi.hr