Kutak za tate

Jeste li spremni biti tata koji ostaje doma?

Jeste li spremni biti tata koji ostaje doma? Bebe.hr portal

Tata koji ostaje doma još uvijek spada u manjinu. Ali kada odete na igralište sve ih je više tamo. Sada među mamama i dadiljama, pioniri u ovoj novoj generaciji uključenih očeva. Kada se obitelj suoči s pitanjem treba li roditelj prestati raditi i ostati kod kuće s djecom, nije uvijek dano da govore samo o mami.

 

Je li vaša obitelj spremna da budete tata koji ostaje doma? Razmotrite ova pitanja.

 

tata koji ostaje doma

 

1. Možete li računati na emocionalnu podršku?

To je velika promjena. Postoje li drugi očevi s kojima se možete povezati? Može li računati na podršku prijatelja i obitelji kako bi napravili ovu tranziciju? Nedostatak podrške nije razlog da to ne učinite, ali tata bi trebao biti spreman na bilo koji slučaj.

 

2. Čiji su prihodi veći?

Ako postoji očita razlika u plaćama, to bi moglo olakšati odluku. Kada su brojke blizu, možda ćete također htjeti razmotriti beneficije i dugoročne izglede za posao.

 

3. Ima li netko od partnera posao od doma?

Ukoliko vaša partnerica ima posao koji može raditi od doma, ovo je odlična prilika da provedete više vremena zajedno. Iako će vjerojatno partnerica morati raditi, ipak ćete pauze moći koristiti zajedno.

 

4. Jeste li realni u procjeni? A vaša partnerica?

Znate li kako je cijeli dan biti kod kuće s djecom? Je li mama spremna na teret koji nosi kao hraniteljica obitelji? Budite sigurni da oboje imali što jasniju sliku iz prve ruke prije nego što se obvežete.

 

5. Razmišljate li o promjeni karijere?

Ponekad ideja da ostanete kod kuće s djecom zvuči kao dobar način da se odvojite od korporativne utrke i pokrenete novi projekt od kuće. Iako to nije sasvim loša ideja, morate biti iskren u vezi s tim. Na taj način oba roditelja mogu poduzeti potrebne aranžmane kako bi bili sigurni da su briga o djeci i kućanski poslovi pokriveni.

Razmislite o umrežavanju prije nego što donesete odluku. Uz druge tate koje možda poznajete u svojoj zajednici, internet je postao virtualno mjesto susreta za mnoge očeve koji traže podršku i savjet za svoje odluke o skrbi o djeci.

 

tata koji ostaje doma

 

Djeca mogu imati velike koristi od podjednake pažnje roditelja. Donesite odluku koja najbolje odgovara vašoj obitelji i koja vam daje najbolji osjećaj zadovoljstva.

 

Sav sadržaj ovdje, uključujući savjete liječnika i drugih zdravstvenih djelatnika, treba smatrati samo mišljenjem. Uvijek tražite izravan savjet vlastitog liječnika u vezi s bilo kakvim pitanjima ili problemima koje imate u vezi sa svojim zdravljem ili zdravljem drugih.

POVEZANO: Savjeti za tate – kako preživjeti prve mjesece?