Kutak za tate

Kad tata hrani bebu – Trenutci koji vas zbližavaju

Kad tata hrani bebu – Trenutci koji vas zbližavaju Bebe.hr portal

Kada tata hrani bebu uključen je u odgoj i hranjenje djeteta od samog početka. Na taj način uči kakve su djetetove navike od samog početka i upoznaje svoje dijete. Može primijetiti radi li stanke između gutanja, koliko dugo jede, voli li jesti ili mu hranjenje predstavlja problem.

Hranjenje djeteta pravo je vrijeme za zbližavanje između oca i bebe i to je veoma važan dio njezina dana. Mnogi bi rekli – možda čak i bebino najdraže vrijeme! Upravo zato važno je da budete upoznati s bebinim ritualima za vrijeme hranjenja i da se potrudite omogućiti joj da se uvijek osjeća sigurno i ugodno.

 

 

Tata hrani bebu: Što mora znati?

  • Dobra je ideja da kupite nekoliko vrsta bočica s različitim oblicima „bradavica“ kako biste mogli otkriti koja od njih najviše odgovara vašem djetetu. Odaberite bočice s „bradavicama“ sporog protoka za  iskustvo slično dojenju.
  • Korištenje grijača bočica prije nego što bočicu date bebi uvijek je dobra ideja kako biste znali koliko je toplo mlijeko u njoj. Također, prije hranjenja testirajte temperaturu mlijeka na svom zapešću.
  • Tijekom hranjenja na bočicu morat će svoju povijenu bebu držati u položaju kolijevke s djetetovim tijelom pod kutom od 45 stupnjeva. Povijanje tješi bebu i sprječava sporadične pokrete ruku i nogu koji ometaju vrijeme hranjenja.
  • Nakon što se dijete zasiti, primijenite neku od tehnika podrigivanja koja funkcionira za vašu bebu. Hranjenje na bočicu omogućuje više usisavanja zraka nego što je vaše dijete naviklo. Važno je osigurati da vaša beba ne dobije plinove zbog hranjenja na bočicu.

tata hrani bebu

 

 

Što kada hranite bebu na putu?

Poneki dani u vašem životu s bebom bit će osobito dugi – posebno ako se nalazite na putovanju. To su trenutci kada zbilja možete pomoći svojoj partnerici preuzimanjem odgovornosti hranjenja bebe.

Sve što će biti potrebno je da imate spremljenu gotovu formulu koja se može uliti u steriliziranu bočicu. I odmah ju dati bebi. Možda ćete ju morati malo zagrijati. Ako se možda nalazite daleko od kuće, osigurajte svom djetetu dovoljno poznatih mirisa i stvari koje povezuje s hranjenjem kod kuće. To će umiriti bebu pa nećete imati problema s hranjenjem.

POVEZANO: Budite uključen tata, pokažite ljubav i odgojite sretno dijete