News

Proslavimo Majčin dan

Proslavimo Majčin dan Bebe.hr portal

Majčin dan je blagdan u čast majčinstva koji se obilježava u brojnim državama širom svijeta. Status blagdana prvi puta je dobio u SAD-u, i to 1914. godine. Iako se slavi u različitim oblicima diljem planete, na Majčin dan se u većini zemalja majkama poklanja cvijeće, čestitke i drugi znakovi zahvalnosti.

Uljepšajte svojoj majci današnji dan

Buket njezinog najdražeg cvijeća, čokolada ili čestitka u kojoj ste napisali toplu poruku punu ljubavi, nije bitno. Jedino je bitno da današnji dan ne zaboravite posvetiti svojoj majci i zahvaliti joj na svemu što je učinila i još uvijek čini za vas. Danas zajedno sa svojom majkom zaboravite na sve brige koje vas muče, a umjesto toga prepustite se uživanju. Dajte joj do znanja da je slušate, da je uvijek nastojite shvatiti i pomoći joj kad je potrebno i da ste zahvalni što je baš ona vaša majka.

 width=

Proslavite Majčin dan čak i ako ste razdvojene

S obzirom na trenutnu situaciju u kojoj nemamo mogućnost druženja niti putovanja kao prije, Majčin dan će možda za vas biti drugačiji nego prethodnih godina ako danas niste sa svojom majkom. Usprkos tome, postoje još brojni načini uz koje proslava Majčinog dana može biti nezaboravna.

Ako niste danas s majkom, dogovorite s njom virtualni ručak! Pripremite obje novi i zanimljivi ručak po istom receptu, a zatim virtualno ručajte i ne zaboravite nazdraviti. Ne mora to nužno biti ručak, možete spremiti kolač ili večeru. Djeca u Engleskoj su po tradiciji uvijek pekla tortu za Majčin dan. Kako vam se sviđa ta ideja?

Želite li pak malo drugačiju proslavu, nema problema! Nazovite majku i predložite joj pričanje viceva, prepričavanje smiješnih događaja iz vašeg djetinjstva ili nešto treće što joj uvijek izmami osmijeh na lice. Ako uključite i vašu djecu u cijelu priču, možete organizirati i pravi mali talent show. Pjevajte, svirajte, izvodite trikove i još sto drugih stvari koju će vašu majku nasmijati do suza.

Ako ste skupa, dogovorite gledanje filmova! Ali znate već da i ako niste, dogovor i dalje vrijedi. Možete započeti i maraton majčine omiljene serije uz šalicu finog čaja.

Budite kreativni, napravite majci video u kojoj ćete joj poželjeti sretan Majčin dan i reći joj zašto je cijenite. U pozadinu videozapisa možete staviti njezinu omiljenu pjesmu ili više pjesama koje su joj drage. Također, možete joj izraditi prekrasne okvire u koje ćete staviti vaše zajedničke fotografije.

 width=

Mogućnosti za proslavu ovog divnog dana su beskrajne, a mi vam od srca želimo da vama i vašoj majci bude najsretniji dosad.