News

“Zdrava mama, sretna beba”: Besplatna konferencija za trudnice i dojilje održat će se 18. studenog u Zagrebu

zdrava mama, sretna beba

Kako bebu primiti na tijelo nakon poroda, kako je prvi put nahraniti? Kada uvesti čvrstu hranu? Kako se vratiti u formu? Sve to samo je dio pitanja i tema o kojima će se razgovarati na konferenciji “Zdrava mama, sretna beba”, u subotu 18. studenog u prostoru Lobby bara u Wespa Spaceu na Zavrtnici 17. Besplatna konferencija za trudnice, dojilje, mame (i bebe) održat će se u organizaciji tvrtke Populus-duo i udruge Europa Donna Hrvatska.

S početkom u 10 sati pred posjetiteljima će se, a do 18 sati, izmjenjivati brojni stručnjaci, među kojima i patronažna sestra Antonija Lalić, psihologica Maja Vučić, citolog, dr. Vesna Ramljak i drugi.

Stručnjaci iz različitih područja, uključujući pedijatre, nutricioniste, kineziologe, psihologe i citologe, vodit će edukaciju tijekom koje će svi polaznici imati priliku postavljati pitanja koja ih zanimaju, a dosad nisu imali kome postaviti. Među raznovrsnim predavanjima i panelima naći će se i ove teme:

  • Prvi susret majke i bebe, pristup dojenju prema potrebama ili prema rasporedu, uvođenje dohrane, prehrana dojilja, tehnike dojenja i prevencija mastitisa;
  • Prehrana dojilja, nutritivna vrijednost majčinog mlijeka, uvodjenje čvrste hrane kod beba;
  • Različiti položaji za dojenje i utjecaj na kralježnicu, dijastaza trbušnih mišića, kriteriji za povratak vježbanju nakon poroda;
  • Postporođajna depresija, utjecaj dojenja na psihičko zdravlje majke, dojenje u javnosti;
  • Zdravlje dojki, samopregled dojki, važnost redovitih pregleda u ranom otkrivanju raka dojke.

Ulaz na konferenciju se ne naplaćuje, ali je broj mjesta ograničen. Zbog čega svoje mjesto morate rezervirati na mailu osmijeh@populus-duo.hr.