Kutak za tate Savjeti i njega

5 zabavnih aktivnosti koje možete napraviti s djecom ove jeseni

5 zabavnih aktivnosti koje možete napraviti s djecom ove jeseni Bebe.hr portal

Pripremite se za čarobno doba godine koje uskoro dolazi, kada postoji mnogo ugodnih stvari kojima se možete veseliti zajedno s djecom ove jeseni. Sa svakom novom sezonom, možete imati jednostavnu promjenu rutine i dan zabave kao iznenađenje za svog mališana.

Ukoliko još niste probali slijedeće aktivnosti razveselite svoju obitelj i s djecom ove jeseni  isprobajte ih sve zajedno!

 

Posjetite voćnjak jabuka

s djecom ove jeseni

 

Ovo može biti jako zabavno iskustvo za djecu – osim toga, možete ponijeti svježe, ukusne jabuke kući. I kada dođete doma možete napraviti vlastiti džem ili pitu od jabuka s njima nakon branja. Uzmite svoju košaru, odvažite se s djecom u prekrasan voćnjak i uberite te jabuke odmah sa stabla. Možete ponijeti i uže za preskakanje, frizbi ili lopte i zasladiti dan sa malo “dječjeg” igranja.

 

Ukrasite bundeve

Kako se jesen bliži tako dolazi i sezona bundeva, pa naš popis kreće sa ukrašavanjem bundeva. Najbolji dio je što postoji toliko mnogo zabavnih načina za ukrašavanje bundeva osim tradicionalnih rezbarenja. Možete ih obojiti, otopiti bojice preko njih ili čak napraviti “decoupage” bundevu.

s djecom ove jeseni

 

Na Pinterestu ima mnoštvo ideja, stoga uzmite malo svjetlucavih boja i ljepila i zabavite se začinivši ovu popularnu aktivnost s djecom. Učinite ovo iskustvo još boljim tako da odete zajedno sa djecom i odaberete bundeve za ukrašavanje.

 

Provedite dan u prirodi

Ništa nije bolje od vožnje u “nigdje” i otkriti neko novo mjesto u prirodi koje daje danu poseban štih. Spakirajte grickalice i pića i spremite se za dan avanture bez dnevnog reda. Dajte si vremena da se usput zaustavite i stvorite trajne uspomene—ne zaboravite slike i videe za uspomene.

 

s djecom ove jeseni

 

Skupljajte kestenje

Druga polovica listopada najpovoljnije je razdoblje za sakupljanje i čuvanje kestena koji su, zajedno s gljivama, jedan od najcjenjenijih poklona ljubitelja šume. Nakon što ste oprali i pažljivo provjerili kako bi odbacili oštećene ljuske, kesteni se moraju osušiti, urezati na stražnjoj strani i zatvoriti u vrećicu za zamrzavanje. Jednom zamrznuti mogu se dugo čuvati.

Kad se izvade iz zamrzivača, mogu se kuhati kao svježe ubrani. Za rezbarenje ljuske možete upotrijebiti šiljasti nož ili poseban alat, koji na dnu ima žličicu gdje treba smjestiti kesten, a oštricu na vrh.

 

Napravite domaći desert

 width=

 

Jesen je poznata po ukusnim poslasticama. Dakle, zašto ne naučite svoje dijete kako napraviti svoj omiljeni desert kod kuće? Bez obzira vole li starinsku pitu od bundeve, kolač od kestena ili štrudlu od jabuka, možete pronaći fantastične recepte. Osim toga, vaš dom će mirisati nebeski od pečenja.

POVEZANO: Ideje kako vrijeme kupanja učiniti zabavnim