0-6 mjeseci 6-12 mjeseci Bebe Novorođenčad

Ekcem kod beba prirodno liječenje

Ekcem kod beba prirodno liječenje Bebe.hr portal

Briga o novorođenčetu može biti stresna, želite samo najbolje za svoje dijete, a kada dođe ekcem kod beba prirodno liječenje je prvo što možete učiniti da ublažite simptome. Roditelji su zimi još više paranoični i imaju razloga za to. Sav taj hladan, suhi zrak može uzrokovati svrbež vaše bebe. I može uzrokovati pojavu  suhih kožnih osipa, poput ekcema.

 

Što je ekcem?

Ekcem je vrsta dermatitisa koja je skupina kožnih stanja koja uzrokuju upalu kože. Ovo je stanje kože koje se obično pojavljuje ranije u životu kod ljudi kod kojih se razvije. Uzrokuje suhu kožu koja svrbi, ali nije zarazna. Međutim, to je genetski, pa ako imate ekcem, velika je vjerojatnost da će ga imati i vaša beba.

 

 

Kako izbjeći ekcem?

Najbolji način da održite kožu svoje bebe mirnom je izbjegavanjem alergena ili bilo kojih okidača koji mogu izazvati pojavu ekcema. Postoji i nekoliko tretmana kao što su kreme koje vaše dijete može koristiti nakon savjetovanja sa svojim dermatologom i pedijatrom. Imajte na umu da je razlog za ekcem nepoznat, ali prema Nacionalnoj udruzi za ekcem, povezan je s alergijskim bolestima.

 

Ekcem kod beba prirodno liječenje

Evo nekih stvari koje možete učiniti kako biste smanjili pogoršanje ili skratili trajanje ekcema prirodnim putem kada se pojave.

 

Koristite ovlaživač zraka

Jedan od glavnih uzroka svrbeža i suhe kože je naravno suh zrak. Dakle, ako sumnjate da je zrak u vašoj kući prilično suh, nemojte se ustručavati uložiti u dobar ovlaživač zraka i koristite ga kad god vam se ukaže prilika, pogotovo kada je vaša beba u sobi. Čak i ako ne možete posebno osjetiti da zrak postaje suh, ne škodi dodati više vlage u zrak. Provjerite imate li ovlaživač zraka tijekom cijelog dana ako je zimska sezona. Redovita uporaba ovlaživača zraka jednostavan je način da smanjite pojavu ekcema i u potpunosti smanjite njihovu pojavu.

 

Kupite kokosovo ulje

 width=

 

Kokosovo ulje svačiji je najbolji prijatelj. Izvrstan je za vaše zdravlje, kosu i da, čak i vašu kožu! Držanje ekcema na dalje od kože svodi se na uvođenje vlage u bebinu kožu. A ako ste zabrinuti da ćete nanijeti previše losiona zbog svih kemikalija u tim proizvodima, onda je korištenje čistog kokosovog ulja odlična alternativa. Prirodno je, iznimno hidratantno i vrlo sigurno za vašeg mališana.

 

Manje kupanja

Da, vaša će se beba sigurno zaprljati, ali malo prljavštine nikome nije naštetilo. Međutim, prečesto kupanje može uzrokovati ozbiljnu štetu, osobito ako vaše dijete ima ekcem. Kupanje previše puta dnevno ili čak tjedno može uzrokovati isušivanje kože vaše bebe što može uzrokovati upale. Stoga dajte bebinoj koži priliku da zadrži svoja prirodna ulja koja se obično skidaju nakon upotrebe sapuna i vode.

 

Kupka od zobenih pahuljica

U vrijeme kad kupate svoju bebu, pokušajte im priuštiti kupku u zobenoj kaši umjesto obične jer će to ublažiti svrab. Pomiješajte malo zobi u prah i dodajte otprilike 1/3 šalice u vodu za kupanje. Sada vaša beba može uživati ​​u kupanju bez brige o suhoj koži na kraju kupanja.

Prije nego što upotrijebite bilo koji od ovih prirodnih lijekova, svakako se posavjetujte sa svojim pedijatrom i uvjerite se da je dijagnoza ekcema točna. Suočavanje s doživotnim stanjem kože može biti teško, a otkrivanje onoga što umiruje kožu vaše bebe može zahtijevati pokušaje i pogreške. Stoga budite strpljivi sa sobom i isprobajte ove lijekove!

POVEZANO: Kupke od zobene kaše: Zašto su dobre za djecu?