Kako učiniti vrijeme kupanja zabavnim za bebe i malu djecu

03/10/2022

Neće se svim bebama i djeci vrijeme kupanja svidjeti, novorođenčad bi se primjerice mogla osjećati nesigurno u kadi. Ili neće odgovarati promjena temperature. A starije bebe i mala djeca mogu se čak bojati buke istjecanja vode, pranja kose ili dolazak vode ili sapuna u oči.

 

Kako vrijeme kupanja učiniti zabavnim?

Kada se dijete jako boji kupanja, shvatite strah ozbiljno. Umjesto da ih tjerate u kadu ako su uzrujani budite nježni. I krenite polako. Rutina kupanja može olakšati stvari novorođenčadi i bebama jer im daje do znanja što mogu očekivati. 

 

vrijeme kupanja

 

Ideje kako vrijeme kupanja učiniti zabavnim :

  • Kupite posebne igračke samo za vrijeme kupanja. To mogu biti patkice, brodići, kolutovi ili štrcajuće igračke i lijevci. Ako je dijete starije dozvolite mu da samo odabere novu pjenušavu kupku ili posebnu igračku.
  • Ako imate više djece – kupajte ih zajedno. Na ovaj način djeca se mogu igrati zajedno u kadi, a plašljivo dijete može vidjeti da braća i sestre uživaju u kadi.
  • Iskoristite vrijeme kupanja kao priliku da provedete vrijeme sa svojim djetetom. Pjevajte pjesme, čitajte priče i igrajte igrice dok se perete.
  • Neka vaše dijete vježba kupanje igračke ili lutke kao dio svoje igre. Ovo je zabavno i može im pomoći da razumiju koncept vremena za kupanje.
  • Ako je vaše dijete dovoljno staro, neka odabere mekani, šareni ručnik samo za kupanje. Ili koristite sapune ili šampone prikladne za djecu s mirisom koji vaše dijete voli.
  • Pokušajte promijeniti doba dana kada kupate svoje dijete. Neka djeca više uživaju u kupanju ujutro, kada nisu umorna i mrzovoljna.

POVEZANO: Kako zaustaviti štucanje kod beba?

Kristina

bebe_logo-white

Dobro došli na portal posvećen svim budućim i sadašnjim majkama, ponosnim očevima i svima onima koji su uključeni u odgoj djece i beba. Ovdje ćete pronaći odgovore na sva pitanja o trudnoći, majčinstvu i odrastanju, najnovije stručne savjete i korisne informacije. Cilj nam je pružiti podršku, pomoć i olakšati posao koji nikada ne prestaje – roditeljstvo.

Instagram

Marketing

Bebe.hr marketing

Copyright © 2022 BEBE.hr