0-6 mjeseci 6-12 mjeseci Bebe Novorođenčad

Koliko često biste trebali podrigivati ​​bebu?

Koliko često biste trebali podrigivati ​​bebu? Bebe.hr portal

Bez obzira je li vaša beba dojena ili hranjena na bočicu, neizbježno je da će progutati malo zraka zajedno s mlijekom ili formulom. Kada previše zraka ostane zarobljeno u želucu, podrigivanje pomaže vašoj bebi da oslobodi zrak. I omogući joj se ugoda tijekom i nakon hranjenja.

Koliko često biste trebali podrigivati ​​bebu?

Korisno je podrigivati ​​bebu nekoliko puta dok se hrani. Možete početi s podrigivanjem svaki put kad popiju nekoliko 50 do 100 ml. Ili svakih pet minuta. Ako ih povremeno podrigujete, bit će manje zraka zarobljenog u njihovom želucu. A ispuštanje manjih količina zraka neće biti toliko neugodno kao ispuštanje veće količine.

Međutim, ponekad bebe uzimaju puno zraka dok doje ili se hrane na bočicu. Možete smanjiti količinu zraka koju vaša beba unosi tako da je hranite u uspravnijem položaju umjesto da leži na leđima. 

podrigivati ​​bebu

Ako dojite, pobrinite se da beba bude čvrsto pripijena, tako da ne uzima puno zraka. Ako hranite dijete na bočicu, pazite da rupa na bradavici na bočici nije prevelika. S obzirom da bi to moglo natjerati bebu da guta više mlijeka i pritom proguta puno zraka.

S druge strane, premala bradavica također može uzrokovati da bebe gutaju previše zraka. Bradavice postoje u nekoliko oblika i veličina, a s nekima ćete možda imati više sreće nego s drugima.