Bebe

Moderna ženska imena u Hrvatskoj u 2024. godini

Moderna ženska imena u Hrvatskoj 2024. godine

Foto: senivpetro / Freepik

Moderna imena za djevojčice u Hrvatskoj u 2024. godini često su kratka, jednostavna i elegantna, s međunarodnim prizvukom. Roditelji se sve više okreću imenima koja su univerzalna i prepoznatljiva širom svijeta, ali i dalje cijene imena s tradicionalnim i kulturnim korijenima. Ova imena ne samo da odražavaju trenutne trendove već i pružaju bezvremensku ljepotu i značaj. Koja su to moderna ženska imena u Hrvatskoj koja su ove godine stupila na scenu, i na njoj ostaju sve do kraja godine?

Mia, kratko i jednostavno ime koje je popularno i u Hrvatskoj i širom svijeta. Lana, elegantan izbor koji je postao vrlo popularan zbog svoje jednostavnosti i ljepote. Nika, ime koje je kratko i lako za izgovoriti, često se povezuje s pobjedom (grčki: Nike). Ema, međunarodno ime koje je popularno i u Hrvatskoj zbog svoje klasične privlačnosti. Sara, tradicionalno ime koje nikada ne izlazi iz mode, popularno zbog svoje biblijske i kulturne pozadine. Lea, kratko i jednostavno ime koje je popularno zbog svoje univerzalnosti i ljepote. Ana, ime koje je vječno popularno, jednostavno i često korišteno u različitim kulturama. Lara, elegantno ime koje je postalo popularno zbog svoje zvučnosti i jednostavnosti. Klara, ime koje ima klasičnu privlačnost i često se povezuje s čistoćom i jasnoćom. Eva, biblijsko ime koje ostaje popularno zbog svoje kratkoće i značaja.

Manje česta, ali moderna imena

Tea, kratko i moderno ime koje je popularno zbog svoje jednostavnosti i zvučnosti. Noa, ime koje je univerzalno i javlja se u oba spola, ali sve češće se koristi za djevojčice. Luna, ime inspirirano mjesecom, popularno zbog svoje romantične i prirodne konotacije. Tia, kratko i moderno ime koje je popularno zbog svoje jednostavnosti. Nina, međunarodno prepoznatljivo i popularno. Zara, moderno i elegantno ime koje je u porastu zbog svoje međunarodne prepoznatljivosti. Aurora, “zora” je popularna zbog svoje ljepote i mitološke pozadine. Iva, kratko i snažno ime čija popularnost u Hrvatskoj ne pada desetljećima. Sofia, elegantna i klasična. Javlja se i u varijanti sa slovom “j” – Sofija. Mila, postala je popularna jer je slatka i zvučna. Male Mile sve se više susreću po cijeloj Hrvatskoj.

POVEZANI ČLANCI: Moderna imena u Hrvatskoj u 2023. godini