0-6 mjeseci 6-12 mjeseci Bebe Novorođenčad

Na što treba obratiti pozornost pri odabiru krpa za podrigivanje?

Na što treba obratiti pozornost pri odabiru krpa za podrigivanje? Bebe.hr portal

Krpa za podrigivanje je odjevni predmet koji štiti vašu odjeću dok nosite svoju bebu od prolivenog mlijeka. Može se staviti preko ramena dok beba podriguje. Njime možete pokriti i bebu i sebe tijekom dojenja.

U nastavku smo naveli sve što trebate znati kada želite kupiti krpe za podrigivanje pa krenimo s osnovama.

Na što treba obratiti pozornost pri odabiru krpa za podrigivanje?

 width=

 

Kada ih kupujete, potrebno je obratiti pozornost na nekoliko stvari kako biste bili sigurni da ćete kupiti najbolje.

  1. Materijali – Prilikom odabira krpa za podrigivanje svakako provjerite materijale koji se koriste. Potrebno je da su izrađene od upijajućeg materijala. Predlažemo korištenje mješavine bambusovog pamuka za stražnju stranu i pamuk za prednju stranu.
  2. OblikKrpa za podrigivanje trebala bi biti u obliku pješčanog sata. Na taj će vam način pristajati preko ramena dok će vam štititi prednju i stražnju stranu od ispljuvka.
  3. Slojevi – Potražite stil koji ima dva sloja materijala. Krpe koje su jednoslojne obično su manje kvalitetne i manje upijajuće.
  4. Veličina – poželjno je imati veću veličinu kako bi pokrivala više vaše odjeće. Također će ponuditi više privatnosti kada dojite bebu.
  5. Stil – Odaberite boju ili uzorak koji će odgovarati vašem stilu. Većina dječjih trgovina imat će veliki izbor printeva.

 

Koliko ih je potrebno?

Ako imate novorođenče koje je podložno refluksu, trebat će vam puno krpa. Međutim ako vaša beba ne pljuje puno, započnite kupnjom dvije krpe dobre kvalitete.

POVEZANO: Kako izbjeći padove beba i djece u kući