0-6 mjeseci 6-12 mjeseci Bebe Novorođenčad

Potaknite razgovor sa svojom bebom

Potaknite razgovor sa svojom bebom Bebe.hr portal

Razgovor sa svojom bebom najbolji je način pomoći im naučiti govoriti. Nije uvijek lako znati što reći i koji je najbolji način komunikacije s njima. Stoga donosimo par smjernica da sve prođe što bolje za Vas i Vašu bebu.

 

Savjeti kako potaknuti razgovor sa svojom bebom

1. Tihi zvukovi su rani pokušaji razgovora. Oponašajte ove zvukove jer to su pokušaji Vaše bebe da koristi usta i signaliziraju prve korake u učenju govora.

2. Obratite pažnju i odgovorite na svoju bebu i kada plače. Pokušajte shvatiti zašto plaču i razmislite o tome što proživljavaju. Uvijek budite nježni i osjetljivi kako bi vaša beba shvatila da je važna i da ju se čulo.

 

 width=

 

3. Važno je da vaša beba ima vaš fokus dok s njom razgovarate. Televizija, mobiteli i glazba mogu stvoriti vizualne i slušne smetnje.

4. Pokušajte biti prirodni kada razgovarate s bebom. Budite strpljivi ako u početku osjetite da je teško. Kao i vaša beba, i vi učite.

5. Zastanite dok govorite i dajte bebi priliku da odgovori. To će im pomoći da nauče kako se izmjenjivati ​​tijekom razgovora.

6. Potražite mnogo malih trenutaka tijekom dana za razgovor. Duge razgovore najbolje je prepustiti odraslima.

7. Razgovarajte sa svojom bebom tijekom dana, dok im primjerice mijenjate pelene, oblačite ih i pripremate za hranjenje i spavanje.

U početku bi se vaši razgovori mogli činiti malo jednostranima. Pokušajte zapamtiti da Vaša beba nije kritična. U stvari, potrebna im je ova vrsta Vašeg angažmana da bi naučili.

Mozak bebe je ustrojen da traži vezu s Vama. Držanje uza se, gledanje u njihovo lice i oči te oponašanje pokreta njihovih usta važni su načini poticanja njihovih ranih vještina govora.

POVEZANO: Načini povezivanja s bebom