Bebe Savjeti i njega

Prva šetnja s bebom – kada i kako se pripremiti?

Prva šetnja s bebom - kada i kako se pripremiti? Bebe.hr portal

Izlazak vani na svjež zrak i promjena ambijenta dobra je i za vas i za vašu bebu. Uz malo planiranja, možete uživati ​​u izlasku iz kuće sa svojim novorođenčetom čim poželite.

Kada je sigurno izaći iz kuće s novom bebom?

U ovom slučaju, nema žurbe. U nekim kulturama žene ostaju u kući sa svojom novom bebom mjesec dana ili više. S druge strane, također je u redu da svoju bebu izvedete van i ranije odnosno čim se osjećate spremni. Preporučuje se izaći van s bebom kada je u mirnom i sretnom stanju. Nakon hranjena i/ili promjene pelena je dobar trenutak. Ako je vaša beba bila nedonoščad ili ima zdravstveno stanje, razgovarajte sa svojim liječnikom prije nego što izađete s njome.

 width=

Izvor: pinterest.com

Kako obući svoju bebu?

Važno je održavati bebu na odgovarajućoj temperaturi. Opipajte bebino čelo. Na taj način brzo i jednostavno možete provjeriti da li je vašoj bebi previše toplo ili hladno. Ruke i stopala beba često su hladne kada ih dodirnete, stoga nemojte procjenjivati ​​njihovu temperaturu na taj način.

 width=

Izvor: pinterest.com

Vrijeme vrućine se bliži

S obzirom da nam se polako, ali sigurno približava toplije vrijeme , u tom slučaju morate se pobrinuti da vašoj bebi bude ugodno i zaštititi ju od sunca. Bebe se ne mogu rashladiti jednako dobro kao odrasli te su u većoj opasnosti od pregrijavanja. Obucite bebu u minimalnu odjeću na vrućem danu, ali pazite da su joj ruke i noge pokrivene kako biste spriječili opekline od sunca. Šešir je neophodan za pravilnu zaštitu glave vaše bebe. Nemojte prekrivati dječja kolica dekicom ili sličnim pokrivalima jer će to zarobiti toplinu i vašoj bebi može biti opasno vruće. Stoga koristite radije suncobran.

 width=

Izvor: pinterest.com

Što uzeti sa sobom

Za početak razmislite o odlasku na kratko putovanje. No, čak i ako izlazite samo nakratko, dobro je biti spreman u slučaju da je vaša beba gladna ili treba promjenu pelene. Spakirajte torbu sa sljedećim:

  • pelene (količina će ovisiti o duljini vašeg izlaska)
  • maramice za čišćenje
  • 2 do 3 promjene odjeće
  • dodatna pomagala ovisno o vremenu (npr. šešir, suncobran, mrežica za kolica)
  • plastičnu vrećicu za prljavu odjeću i/ili pelene
  • sredstvo za dezinfekciju ruku
  • adaptirano mlijeko i bočice ako hranite na bočicu