0-6 mjeseci Bebe Novorođenčad

Razumijevanje i reagiranje na ponašanje novorođenčeta

Razumijevanje i reagiranje na ponašanje novorođenčeta Bebe.hr portal

Način na koji reagirate na ponašanje novorođenčeta, posebno na plač, govori vašoj bebi puno o njenom svijetu. Na primjer, vaša beba može otkriti da kad plače, netko dolazi da joj da ono što treba. To može biti promjena pelena, hranjenje ili maženje. Ako se to dogodi, beba će naučiti da je svijet sigurno mjesto.

Kada brzo reagirate kako biste utješili novorođenče koje plače, vaša bi beba općenito mogla rjeđe plakati. Ako podignete svoju novorođenu bebu dok plače ona se osjeća sigurno jer zna da ste u blizini.

ponašanje novorođenčeta

 

Upamtite da ne možete razmaziti novorođenče. Ako vaše novorođenče plače, to je zato što vas treba da ga utješite. Ako odgovarate smireno i dosljedno, to pomaže vašoj bebi da nauči da je svijet sigurno i predvidljivo mjesto.

 

Upravljanje plačem: savjeti

Ako vaša beba puno plače, to može biti frustrirajuće i normalno je uzeti malo vremena dok se ne osjetite smirenijim. Stavite bebu na sigurno mjesto, poput dječjeg krevetića, ili zamolite nekog drugog da neko vrijeme drži bebu.

Ove ideje mogu pomoći vama i vašoj bebi:

  • Smanjite stimulaciju oko svoje bebe – na primjer, pokušajte sjediti s bebom u tihoj, zamračenoj sobi.
  • Povijte ili zamotajte bebu. To može pomoći vašoj bebi da se osjeća sigurno.
  • Pjevušite nježnu, umirujuću melodiju. Vaša beba poznaje vaš glas i draži mu je od drugih zvukova.
  • Položite bebu na bok u krevetić i ritmički je tapšajte po leđima. Nježno okrenite bebu na leđa ako zaspi.
  • Vodite bebu u šetnju u kolicima. Kretanje ponekad može biti umirujuće.
  • Pokušajte pustiti ‘bijeli šum’ poput ventilatora ili radija podešenog na smetnje između postaja. To može pomoći da se vaša beba smiri.

 

Kada potražiti pomoć za ponašanje novorođenčeta

 width=

 

Nositi se s plačem postaje lakše kako vaše novorođenče uči više o svijetu i bolje vam daje do znanja što mu treba. Također, postaje lakše razumjeti znakove i govor tijela vaše bebe.

Nitko ne poznaje vašu bebu bolje od vas, pa ako ste zabrinuti zbog bebinog plača, razgovarajte o tome sa svojim liječnikom opće prakse ili pedijatrom.

POVEZANO: Bebe od 0 do 6 mjeseci: Vrste igri i igrački