Bebe

S Violetom od prvog dana

S Violetom od prvog dana Bebe.hr portal

Bebina koža posebno je osjetljiva na kemijske sastojke kao što su mirisi, bojila i deterdženti. Dok je imuno sustav većine odraslih potpuno otporan na takve sastojke, koža novorođenčeta mogla bi na doticaj s njima odgovoriti iritacijom, suhoćom, crvenilom ili osipom. Srećom, nije teško odgovoriti na potrebe kože novorođenčeta i beba s osjetljivom kožom.

Postoji jedno Violeta pravilo, a ono glasi: manje je više

 width=

Za početak, potrebno je izbjegavati agresivne  proizvode koji su u direktnom kontaktu s bebinom kožom. To je posebno važno kod odabira baby vlažnih maramica. Baby vlažne maramice su svakodnevni super-pomagač svake mame, a prilikom odabira istih jednostavnost je vrlina, a čista voda najbolji prijatelj osjetljivih mališana.

Za one najmanje ili posebno sklone nadraženoj koži, preporučuje se koristiti vlažne maramice na bazi vode – i to one s čak 99% vode u sastavu. Tako Violeta Water Care maramice ne samo da sadrže manje od 1% potencijalno nadražujućih sastojaka, već je i kvaliteta vode višestrukim pročišćavanjem podignuta na razinu medicinske čistoće. 

Uz to, važni su i prirodni ekstrakti koji njeguju i hrane dječju kožu, dok istovremeno učinkovito čiste.  Ako tvoju bebu muče suha i osjetljiva koža, Violeta maramice s prirodnim ekstraktom bademovog mlijeka će hidratizirati i nahraniti kožu, a mami mogu poslužiti za čišćenje i njegu lica na kraju još jednog dječjim osmijehom uljepšanog dana!

 width=

Kad se radi o pranju odjeće, mirisi koje mi odrasli automatski povezujemo s čistoćom mogu biti izvor iritacije za bebu. Tu su od najveće pomoći specijalizirani deterdženti formulirani posebno za pranje dječje odjeće. Formula Violeta Double Care deterdženta za baby odjeću snažno otklanja mrlje i s bijele i s obojene odjeće, a istovremeno nosi oznaku “hipoalergeno”, što znači da ne sadrži opasne sastojke kao što su umjetne boje, izbjeljivači i parabeni. Običan omekšivač također treba zamijeniti onim prilagođenim bebi. Snažan, umjetni miris klasičnog omekšivača zamijenit će suptilniji, a višestruko filtrirana voda i omekšavajuće micele osigurat će bebinoj odjeći mekoću bez iritacija.